Už od prvního dílu bylo jasné, že bude seriál vzbuzovat kontroverzi nejenom svým zpracováním témat, o kterých se ve společnosti moc nemluví, ale také kvůli svému slovníku, který si z vulgarit zrovna hlavu nedělá. 

Česká televize se před posledním dílem pravděpodobně rozhodla zareagovat kvůli divácké kritice a před samotným přehráním seriálu na internetu přidala poznámku, že děti do patnácti let by měly tento pořad sledovat v přítomnosti rodičů. Dnešní poslední díl se navíc přesouvá až na 21:45!

„Poslední díl seriálu MOST! půjde o něco později. Je natolik dobrej, že stojí za to si na něj počkat. Ty důvody jsou zjevné. Jsou slova, která do televize prostě nepatří. Nepatří tam třeba, co už zaznělo, slovo ***, ***, ***,“ prozradil v televizní upoutávce Martin Hofmann, který si z cenzury dělal legraci tím, že poslední část svého projevu nechal úplně vypípat. „Dycky Most! V pondělí, o něco později,“ dodává seriálový Luďan. 

Se svými fanoušky, potažmo i svými seriálovými postavami, se dnes rozloučí herci autogramiádou, která začíná od 18 hodin v Severce, v Mostě! Následně bude probíhat uzavřená projekce posledního dílu přímo s tvůrci, herci a štamgasty ze Severky. 

„V osm večer se nicméně Mostu! a Mostu bude věnovat i vysílání zpravodajské ČT24. V pořadu Devadesátka moderovaném Michalem Kubalem zaostří na témata seriálu i samotné město v Podkrušnohoří. Divákům se přihlásí živě z mostecké Severky,“ láká na mostecky zaměřený televizní večer Česká televize na svých internetových stránkách. 

Od dalšího týdne nahradí MOST! novinka České televize, seriál Zkáza Dejvického divadla, kde se v hlavních rolích představí Ivan Trojan (54), Simona Babčáková (46) nebo třeba Martha Issová (37). O kontroverzi v něm také nebude nouze. Tabu nebudou ani témata jako AIDS, plastiky, stárnutí nebo zneužívání důchodců. 

VIDEO: Ředitel ČT Petr Dvořák promluvil o seriálu Most: Úspěch nečekal a další řada nebude! 

Fotogalerie
86 fotografií