Harry s těhotnou Meghan, která jejich první dítě přivede během dubna, již před časem oznámili, že se co nevidět odstěhují z Kensingtonského paláce do jejich nové rezidence nedaleko hradu Windsor, kterou jim darovala královna Alžběta II. jako svatební dar. Mladí manželé si zcela pochopitelně chtěli zařídit vlastní domácnost pro svou vlastní rodinu. Ale třenice mezi bratry, jejichž prvopočátek mělo odstartovat Harryho zasnoubení s americkou herečkou Meghan Markleovou, rozdělení bratrů uspíší.

Podle deníku The Sunday Times již od konce roku probíhá formální i praktická separace jejich společných zaměstnanců, kanceláře, služebnictva, které doteď princové rovným dílem sdíleli v Kensingtonském paláci. „William a Harry dělají vše pro to, aby každá z rodin měla své vlastní zaměstnance a služebnictvo ještě před narozením Harryho dítěte,“ řekl listu The Sunday Times zdroj z paláce.

„Jakmile William získá titul prince z Walesu a vévoda z Cornwellu (v okamžiku, kdy se jeho otec Charles stane králem – pozn. red.), bude na něj naložena další zodpovědnost a povinnosti. Harry a Meghan nic z toho nečeká, chtějí jí svou vlastní cestou,“ vysvětlil zdroj. „To by nefungovalo, kdyby vše měla zajišťovat jen jedna kancelář,“ uzavřel.

Válka mezi mluvčími?

Královští bratři mimo jiné sdílejí také mediálního konzultanta a oficiálního mluvčího. Přezdívají mu PR guru a do služeb bratrů Američan Jason Knauf nastoupil již před deseti lety. Nyní ovšem zažil studenou sprchu, kdy téměř bez jeho vědomí vyšel ve Spojených státech rozhovor s Meghaninou blízkou přítelkyní, v němž promluvila o jejím pošramoceném vztahu s jejím otcem Thomasem. Knauf se o rozhovoru, posvěceném samotnou Meghan, měl dozvědět až těsně před jeho publikací.

Meghan tímto krokem jako už poněkolikáté napodobila princeznu Dianu, která si v komunikaci s médii také vedla svou a nedbala na rady oficiálních poradců. Meghan si tím zřejmě chtěla zlepšit svůj mediální obraz poté, co její otec Thomas zveřejnil pětistránkový, ručně psaný dopis, který mu Meghan poslala krátce po svatbě. 

Ačkoli Knauf odmítl, že by měl nyní pracovat jen pro Kate a Williama, v minulém týdnu, ostatně jako už i několikrát v minulosti, byla Meghan viděna v doprovodu jeho zástupce Christiana Jonesa, který by se měl starat o vévodské manžele ze Sussexu.

 

 

Fotogalerie
54 fotografií