Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Roztomilí banditi útočí na zahrady a úrodu. Gang hlodavců a tchoř zatopili i Pavlovi

Autor: blv - 
20. června 2019
06:10

Vypadají roztomile, ale nenechte se mýlit, ve skutečnosti je to obávaný gang hlodavců, který se stal postrachem zahrad v širokém okolí. Zatímco veverky útočí ve dne z nedalekého parku, krysy střešní, jak už jejich nazev napovídá, se zabydlují v podkroví a plení záhony v noci. Výsledkem jsou ožrané meruňky, okousaný salát, zničené kořínky. A tak letos Pavlu Křížovi došla trpělivost a hlodavcům vyhlásil nekrvavou válku. 

Pavel Kříž, je Čechoameričan, který se usídlil ve slunné Kalifornii, kde o zvířata není nouze. Některá žijí v těsném sousedství jeho domu a ne vždycky to dělá dobrotu. Na ochranu své zahrady se proto vyzbrojil odchytovou klecí a fotoaparátem.

Gang veverek na poradě před loupežnou výpravou Gang veverek na poradě před loupežnou výpravou | Pavel Kříž

Jako první se do pasti chytila veverka, které zachutnaly meruňky. Ovšem tahle zvířátka dokáží být pěkně rafinovaná. „Tu jsem chytal na čtyřikrát. Je to chytrá mrcha. Pokaždé byla dvířka dolů, jenže veverka chyběla,“ líčí lov Kříž. Ale tak dlouho se chodí na meruňky, až jednou past sklapne.

Krysák se do pasti chytil vlastně omylem. Políčeno totiž původně bylo na dalšího člena veverčí party. „Dal jsem tam mandle pro veverku - a fik - byl tam krysák. Ti přitom jdou většinou na sýr nebo na oříškové máslo,“ radí Kříž případným dalším lovcům. Nakonec se i krysák smutně koukal zpoza mříží.

Krysák zpytuje svědomí za katrem Krysák zpytuje svědomí za katrem | Pavel Kříž

Polapená zvířata vrací Kříž zpátky do přírody. „Jsou taková hezká - jako od Disneyho, tak je mi líto je zabíjet,“ vysvětluje pro Blesk Zprávy. A dodal, že v těsném sousedství je velký park, kde jim určitě bude dobře. Na videu se můžete podívar, jak vypuštění takové veverky vypadá.

Video  Vypuštění lapené veverky na svobodu  - Paul Kriz
Video se připravuje ...

Válka s tchořem

Jednou ale Pavel Kříž narazil na těžkou váhu. V bednění pod vířivkou se mu usadil půlmetrový tchoř. „Našel jsem pár vypáčených prken, tak jsem je přitloukl zpátky, jenže  druhý den byla zase venku, tak mi došlo, že mám nájemníka," říká Kříž. Chodit do vířivky ke tchoři se asi nikomu nechce. Čechoameričan použil donucovací prostředek známý z demonstrací - ze zahradní hadice udělal malé vodní dělo. „Nechtělo se mu, prskal, ale nakonec odkráčel,“ popsal výsledek zápasu vítěz.

nbrpetr ( 20. června 2019 09:40 )

-------------Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : linky.tk/nahe

Zobrazit celou diskusi