Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič po honičce na Rakovnicku málem zabil policisty: Jejich vůz chtěl shodit ze srázu

Řidič po honičce na Rakovnicku málem zabil policisty: Jejich vůz chtěl shodit ze srázu (ilustrační foto)
Řidič po honičce na Rakovnicku málem zabil policisty: Jejich vůz chtěl shodit ze srázu (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
14. června 2019
09:12

Za napadení policistů na Rakovnicku hrozí muži až šest let vězení. Jde o řidiče, který podle kriminalistů nejprve ohrozil další šoféry, poté najížděl na policejní vůz a pak fyzicky napadl hlídku, která z něj vystoupila. Třiatřicetiletý muž je podezřelý z násilí proti úřední osobě, po zadržení byl převezen do psychiatrické nemocnice. Kriminalisté čekají na znalecký posudek z oboru psychiatrie, který ukáže, zda byl muž v době spáchání příčetný.

Podezřelého šoféra ve Fordu Transit policistům nahlásili řidiči, které ohrožoval jízdou na hlavním tahu mezi Prahou a Karlovými Vary. Vyslaná policejní hlídka jej spatřila v Krupé u benzínové čerpací stanice, odkud vyjížděl směrem na obec Hředle. "Policisté se jej snažili vozidlem předjet, ale řidič fordu se je snažil vytlačit ze silnice přejížděním z pruhu do pruhu," uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová. Poté muž pokračoval dál, ale v prudké zatáčce nezvládl řízení a sjel částečně ze silnice.

"Policisté z prvosledové hlídky zastavili před jeho vozidlo, avšak muž se rozjel a narazil do boku služebního vozidla s tím úmyslem, aby auto shodil se srázu, což se mu nepodařilo," dodala mluvčí.

Poté policisté vystoupili z vozu a vyzvali řidiče, aby přestal s protiprávním jednáním, což nerespektoval a začal najíždět na jednoho z policistů. Hlídce se poté podařilo muže z auta vytáhnout. "Neustále kladl aktivní odpor a hlídku fyzicky napadl," doplnila Richterová. Policisté podezřelého následně zpacifikovali.

cocumysvole ( 14. června 2019 09:54 )

Zase nějaký zfetovaný nebo ožralý hovado. Takový by měli na místě zastřelit.

Taurus70 ( 14. června 2019 09:46 )

Policajt by mel mit pravo takoveho hajzla oddelat na miste👿

MAMKA2316 ( 14. června 2019 09:40 )

ŘIDIČI KTEŘI ODMITNOU SKOUŠKY NA ALKOHOL A DROGY BY MĚLI DÁT POKUTU 100000 ZABAVIT AUTO NA 5 LET ŘIDIČÁK A POSLAT NA DVA ROKY DO VĚZENÍ !!TO BY MĚLO PLATIT PRO VŠECHNY !!!

MAMKA2316 ( 14. června 2019 09:37 )

PROČ TAK NEJSOU TRESTY 10 A VICE LET JAK V NĚMECKU !!TAM NÁŠ ŘIDIČ KAMIONU CO NAJEL MALEM DO AUTOBUSU MUŽE DOSTAT 20 LET ??,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání