Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ztracenou dívku (17) našli mrtvou: Stopa vede k falešným zdravotníkům

Autor: yks - 
8. června 2019
20:47

Zapeklitý případ řeší kriminalisté na Slovensku. Provozovatelé domova důchodců IRIS - falešný lékař a uklízečka přestrojená za ošetřovatelku, údajně podávali penzistům vysoké dávky omamných prostředků. Jejich společník má ještě větší problém. V jeho bytě byla nalezena mrtvá nezletilá dívka.

Spoluzakladatel a ředitel domova sociálních služeb Leopold V. má pořádné máslo na hlavě. V jím vedeném domově pro seniory, jménem IRIS, v Bratislavě totiž působil velmi podivný personál. Na místě ošetřovatelky působila 19letá bývalá uklízečka Vanessa P. Roli lékaře údajně zastával vyučený kuchař Ivan B.

Osmnáctiletá Vanessa P. pracovala jako uklízečka v domě pro seniory IRIS v Bratislavě. Dotáhla to ale až na ošetřovatelku a podle TV Markíza je dokonce možné, že se svým údajným kumpánem, kuchařem Ivanem B., podávala klientům nadměrné množství léků. 

Jiná zaměstnankyně se prý stala svědkem, jak důchodkyni s vážnou diagnózou podávali utlumující lék. Podle televize Markíza se po exhumaci v těle jedné z klientek našly stopy podezřelé látky, která v jejím krevním oběhu rozhodně neměla co dělat. A podezření na nepřirozená úmrtí v domově prý dosahují až 10 případů.

Zatímco Vanessa a Ivan skončili ve vazbě, ze které ošetřovatelku později propustili, Leopold zůstal na svobodě. Potíž je v tom, že v bytě v obci Svatý Júr, který podle všeho vlastnil, byla nalezena mrtvola teprve 17leté, dosud pohřešované teenagerky. Ta utekla z dětského domova. Muž je teď údajně na útěku. A kriminalisté zjišťují, zda sehrál v případě dívčina úmrtí nějakou roli. 

ostuda ( 8. června 2019 22:04 )

západní ázije

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání