Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuchař Filip (†19) neustál rozchod: Spáchal sebevraždu, stejně jako jeho máma

Autor: shp - 
7. června 2019
15:49

Život se s mladým Filipem (†19) vůbec nemazlil. Když mu byly pouhé čtyři roky, tragicky přišel o svou milovanou mámu. Spáchala sebevraždu skokem ze skály. Slovenský chlapec si přesto nikdy na nic nestěžoval. Nakonec i jeho samotného přemohly chmury. Svoji matku následoval do nebe tragickým způsobem.

Poté, co si Filipova máma vzala život, ho vychovávala jeho tetička. Dala mu domov, lásku a vše, co potřeboval. Mladík měl před sebou světlou budoucnost. V Púchově studoval na kuchaře a tuto práci nejenže miloval tělem i duší, patřil k těm nejlepším. Jeho mistr na škole ho chtěl nechat odmaturovat s jedničkou.

Nechal školy a odjel do Německa za prací

V školním roce 2017/2018 se však rozhodl v třetím ročníku i přes přemlouvání učitelů studium ukončil. „Přestoupil z maturitního do učebního oboru. Kdyby zůstal, tento rok by odmaturoval tak jako ostatní spolužáci,“ řekli smutně webu Pluska.sk učitelé, kteří Filipa znali.

Chtěl jít strašně pracovat a vydělávat peníze. Těsně před zkouškou se rozhodl školu ukončit. Měl údajně slíbenou dobrou práci v Německu a nechtěl si ji nechat ujít. Naléhali jsme na něho, nechť školu dokončí, ale marně,“ vzpomínají kantoři na situaci před prázdninami. Filipův sen o velkém výdělku se však rozplynul.

Vrátil se zklamaný a bez peněz

Po prázdninách se vrátil z Německa zklamaný. „Nevíme, co se stalo, ale podle toho, co jsme se dozvěděli, nedostal ani za svou práci zaplaceno,“ dodali lidé ze školy. Někteří kamarádi říkali, že se tím hodně trápil. „Velmi ho to mrzelo. Nevyšlo to tak, jak si představoval, ještě si měl nějaké peníze půjčit,“ řekli jeho přátelé.

Filip se pak na naléhání blízkých vrátil do školy. Už to vypadalo, že bude mít jeho příběh dobrý konec. „Strašně se zamiloval do spolužačky. Všude chodili spolu. Chodili spolu i za školu. Byli jako dvojčata,“ vzpomínali ve škole. Začátkem tohoto roku však přišel smutný zlom. Filip požádal vyučující o individuální studium.

Rozchod s přítelkyní

S přítelkyní se bohužel rozešli. Se svým trápením se mladík svěřoval na sociální síti. „Ten pocit, když ztratíš to poslední…,“ napsal Filip na facebook pár dní před smrtí. „Od té doby jsme ho neviděli. Nechodil ani na konzultace ani na zkoušky. Víc se tu neukázal. Věděli jsme, že pracuje, a teď jsme se dozvěděli toto,“ uzavřeli se slzami v očích učitelé ze školy a dodali, že to byl velmi šikovný a oblíbený hoch.

Měl obrovský smysl pro spravedlivost, vždy se ozval, když cítil nespravedlnost. Všichni ho měli rádi, byl to takový miláček,“ vzpomínají na Filipa kamarádi. Zprávou o mladíkově smrti byli všichni zaskočeni. Přátelé tomu nemohli uvěřit. Několik dní byl nezvěstný, hledali ho i policisté. 31. máje se jim naskytl hrůzostrašný pohled.

Konec hledal v hloubi lesa

Náhodný kolemjdoucí si všiml na zahrádkářské osadě u Púchova v lese něčeho podezřelého. Byl to Filip. Jeho tělo viselo bezvládně na stromě. „Vůbec nechápu proč? Proč on a takto?! Strašně nám tu chybí, byl to skvělý chlap, nikdy na něj nezapomeneme,“ uzavřeli s pláčem kamarádi Filipa. Všem bude moc chybět.

HledacPravdy ( 8. června 2019 17:41 )

Já slyšel od křesťanů, že sebevrazi jdou do pekla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání