Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čech se dva roky skrýval v Polsku, aby se tam staral o nemocnou dceru

Vazební věznice v Hradci Králové
Vazební věznice v Hradci Králové  (Autor: Archiv Blesk.cz)
Autor: shp - 
29. května 2019
18:35

Čeští a polští policisté předvedli, jak má vypadat spolupráce mezi strážci zákona při mezinárodním vyšetřování. Královéhradečtí vyšetřovatelé totiž vypátrali, že se dva roky uprchlý vězeň (40) nachází na území našich sousedů. Společnými silami ho dopadli.

Vězeň pláchl už v dubnu 2017 z nestřeženého pracoviště vazební věznice v Hradci Králové. Pak jako by se úplně vypařil z povrchu zemského. Policisté neměli žádnou stopu, kam mohl utéct a kde by se mohl schovávat.

Schovával se v Polsku

Zveřejnili výzvu s pomocí při pátrání v médiích, ale ani ta nepomohla. „Až letos na jaře udělal chybu při svém skrývání. Policisté ji odhalili a zjistili, že se ukrývá v Polské republice,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva KormošováSoudce následně vydal evropský zatykač.

Čeští strážci zákona požádali polské kolegy o pomoc. A ti byli úspěšní, 8. května ho zatkli v jeho přechodném bydlišti. 27. května byl zadržený Čech předán na státní hranici v Náchodě. Muž je nyní obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Chtěl se prý postarat o nemocnou dceru

Za to mu hrozí až dva roky vězení. Při výslechu muž uvedl, že do Polska utekl, protože v něm má svou nemocnou dceru. Tu chtěl finančně zabezpečit. Po celou dobu v zemi pracoval. Kvůli obavám z dalšího útěku byl uprchlík umístěn do vazby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání