Otřesný případ z Modřan dostává nové kontury. Ve čtvrtek 2. května vyráželi hasiči původně k požáru, mezi ohořelými věcmi nalezli tělo ženy a granát. Záchranáři se ženu dokonce pokoušeli resuscitovat, ale marně. Druhý den pak policisté potvrdili, že v ranních hodinách neznámý pachatel šestapadesátiletou ženu zabil a záměrně založil požár, aby zamaskoval stopy.

To však vrahovi nepomohlo. Ve středu ráno mluvčí pražské policie Tomáš Hulan informoval, že třiatřicetiletého muže vypátrali. Hned 3. května, den po vraždě, ho zadrželi. „Byť kriminalisté podezřelého vypátrali a zadrželi velice rychle, i tak bylo pátrání po něm značně složité. Událost, tedy vražda, se totiž odehrála mezi osobami, které mezi sebou neměly žádný vztah, ba co víc. Následné prošetřování ukázalo, že se žena stala obětí tohoto násilného skutku pouze náhodou,“ komentoval případ Tomáš Hulan.

Znásilnění a drogy

Na svědomí toho má obviněný ale mnohem víc. Policisté zjistili, že je uživatelem omamných a psychotropních látek. Jak to ovlivnilo jeho čin, budou zjišťovat odborníci. Třiatřicetiletý vrah je vyšetřován i kvůli dalšímu hrůznému činu: „V tuto chvíli je obviněn nejen z trestného činu vraždy, ale také z mravnostního deliktu, konkrétně znásilnění, kterého se měl dopustit přibližně půl roku nazpět v teritoriu Prahy 4,“ řekl mluvčí policie. Za násilnou vraždu hrozí obviněnému trest odnětí svobody v rozmezí od patnácti do dvaceti let nebo výjimečný trest. Z toho důvodu ho policisté nechávají ve vazbě.

Fotogalerie
14 fotografií