Obětí vraždy se stala šestapadesátiletá žena, která v bytě zemřela včera ráno mezi 7:30 a 9:30 hodin. „V bytě byla až do vraždy prokazatelně sama. Pachatel či pachatelé založili po vraždě v bytě úmyslně požár, kterým chtěli jak zamaskovat skutek samotný, tak zničit stopy,“ sdělil k otřesnému případu policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle informací Blesk.cz oběť utrpěla bodnořezná poranění.

Vyšetřování během včerejšího dne výrazně zabrzdil nález granátu v bytě poté, co uvnitř hasiči zlikvidovali požár a zdravotníci se marně pokoušeli resuscitovat nalezenou ženu. Mordparta pod vedením šéfa Josefa Mareše se tak k práci dostala se zpožděním.

Výzva

Pražští kriminalisté v současnosti žádají širokou veřejnost o pomoc. „Apelujeme na každého, kdo v inkriminovanou dobu, tedy včera mezi půl osmou až půl desátou dopoledne, viděl v domě, jeho okolí či přilehlých ulicích osobu, která měla zakrvácený oděv, případně byla zraněna v horní polovině těla, především pak na rukou, aby se nám přihlásil prostřednictvím linky tísňového volání,“ předal výzvu policejní mluvčí.

Tato výzva platí také pro všechny pracovníky zdravotnických zařízení, protože vrah či vrahové se mohli nechat někde ošetřit. V neposlední řadě by se kriminalistům hodily také záznamy řidičů, kteří tou dobou lokalitou projížděli a ve svých autech mají nainstalované kamery. „Takový řidič totiž může mít na videu zachycenu hledanou osobu, aniž by o tom věděl,“ dodal k výzvě Tomáš Hulan. Všechny informace směřujte na linku 158.

Fotogalerie
30 fotografií