„Obviněný se před soudem k vraždě své manželky přiznal. S policií spolupracuje a ukázal místo, kde tělo zahrabal. Je to velká rodinná tragédie,“ uvedla státní zástupkyně Eva Žďárská. Soud muže poslal do vazby.

Tomáš B. u soudu podle informací Blesk.cz uvedl, že vražednému běsnění předcházely dlouhodobé spory a vlekoucí se rozvod. Muž měl svou ženu uškrtit ve čtvrtek.

Zahrabal ji v cihelně

Zmizení dcery ohlásila v pátek ráno její matka. Policisté poté vyslechli manžela. „Kriminalisté ale narazili v mužově výpovědi na rozpory. Manžel se v pátek posléze přiznal, že manželku zabil,“ řekl jihomoravský policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Pátrání po těle zavražděné se soustředilo na několik míst v okolí Kyjova. Nakonec našli mrtvou v areálu někdejší cihelny u Bohuslavic.

Děti přišly o rodiče

Z domu bylo podle sousedů často slyšet hádky. Policisté tam měli v minulosti už několikrát zasahovat kvůli domácímu násilí. Muž přesto nebyl z domácnosti nikdy vykázán.

Neshody mezi mámou a tátou, které vyvrcholily chladnokrevnou vraždou, odnesou nejvíce jejich dvě malé děti (9 a 10). Svou maminku už nikdy neobejmou a tátu čeká vyhlídka 20 let vězení, možná i výjimečný trest.