Mnohé písničky bratří Nedvědů zlidověly. To František Nedvěd dokázal na úterním koncertu v pražských Žlutých lázních, kam se vrátil podruhé, na čarodějnice. Hned jak se rozezněly první tóny jeho kytary, si hity spolu s ním notovaly snad všechny věkové kategorie.

I přesto, že s bratrem Janem tvořil velmi úspěšný pěvecký tandem, dnes je vztah slavných bratrů na bodu mrazu. Na otázku, zda-li se s bratrem Janem stýká, odpověděl František celkem překvapivě. „Ne, teď vůbec ne."

Jestli s bratrem bude ještě někdy v budoucnu vystupovat, ale nevylučuje. „Bratr se rozhodl jít do důchodu. Zkoušel znovu nastartovat a nějak se mu to nepodařilo. Prostě si to představoval jinak, než to je. Každý máme svoje vize. Já hraju a on šel do penze. Není vyloučeno, že si spolu ještě někdy zahrajeme, ale zatím je to tak, jak to je,“ překvapil svým prohlášením František Nedvěd. 

O rok mladší František neustále koncertuje a jako parťák s ním teď na pódiu vystupuje jeho syn Vojta. „Je to radost! Byly doby, kdy jsem ho musel trochu usměrňovat, ale naštěstí brzo dospěl. Dneska už je to o vzájemné toleranci nás obou a myslím, že nám to jde,“ popsal zpěvák, jaké to je vystupovat s vlastním synem. 

Řadu písniček ale napsal společně s bratrem, a tak i přes jeho absenci na pódiu jejich dnes již lidové hity na koncertech zaznívají pořád. „Všechny písničky jsou krásný, jak moje, tak Honzovy, hezky do sebe zapadají. Mají švih a rytmus. Vždycky musíme zahrát Stánky, Kočovné herce, prostě naše největší hitovky,“ dodal jednasedmdesátiletý muzikant. 

VIDEO: Silvestrovský speciál Tváře: Petr Rychlý zpívá s Honzou Nedvědem! 

Video
Video se připravuje ...

Silvestrovský speciál Tváře: Petr Rychlý zpívá s Honzou Nedvědem! TV Nova

Fotogalerie
44 fotografií