Pohublá a s hůlčičkou, zato ale opět s jiskrou v oku. Nikoho by ani náhodou nenapadlo, že tato žena měla ještě před pár měsíci namále. A co víc, energie z ní přímo sršela. Aby také ne. V Divadelním ústavu se křtila její monografie a kmotrou se nestal nikdo jiný než Iva Janžurová (76). Ta se v kostýmech Greifové objevila ve svém nejslavnějším snímku Petrolejové lampy.

Lauferova manželka herce neoblékala jen v karlínském divadle či zlaté kapličce, ale i ve slavných filmech, jako je Noc na Karlštejně, Světáci, Tři veteráni nebo Díky za každé nové ráno. Slavnostního křestu se proto také zúčastnily herecké hvězdy, ze všech nejvíc samozřejmě zářil manžel Laufer. „Jsem opravdu strašně moc šťastný, že se nám Irenka vrátila do života,” přiznal Laufer s tím, že všechno už viděl v těch nejčernějších barvách.

Před třemi lety zpěvákovu ženu odvezla záchranka rovnou na ARO. „Je to velmi špatné, bez přístrojů nepřežije,“ zoufal si tenkrát zpěvák. Za Irenou chodil do nemocnice téměř denně a snažil se ji přivolat zpět do života. Ona ho vnímala, ale nereagovala. V důsledku šoku jí začala selhávat játra i ledviny. A když už byla z ARA na JIP a začala se znovu učit chodit, organismus zase zkolaboval, ARO bylo opět nevyhnutelné.

Přání Laufera bylo ale vyslyšeno. Jeho milovaná Irena, kterou si bral před 50 lety, "vstala z mrtvých". Musela se ale učit všechno znovu: polykat, mluvit, chodit. Zvládla to a Laufer ji má zpátky. Interpretovi hitu Sbohem, lásko, já jedu dál Greifová vrátila nejen sebe, ale i jemu samotnému chuť do života. „Bez ní jsem nebyl,“ netají také zpěvák.

Syndrom toxického šoku

Je to poměrně vzácné, život ohrožující onemocnění vyvolané stafylokoky nebo i streptokoky, které produkují mnoho škodlivin, mezi nimi i toxin TSST-1, který dokáže v lidském těle vzbudit silnou řadu reakcí. Ty vedou k těžkému šoku s poškozením vnitřních orgánů a nevratně poškozuje povrch ledvinných kanálků. Syndrom toxického šoku může skončit i smrtí pacienta.

VIDEO: Josef Laufer jako Terminátor: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa! 

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer jako Terminátor: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
43 fotografií