Tyto myšlenky rok co rok zaměstnávají mysl tisíců rodin. Poradíme vám, kam vyrazit s dětmi k moři na dovolenou 2019. A kde dovolenou s nimi nejen přežijete, ale hlavně si ji parádně užijete! Asi vás nepřekvapí, že prim u letních dovolených s dětmi hraje Itálie.

Písčité pláže, krátká dojezdová vzdálenost, bohaté možnosti zábavy a dokonalá italská zmrzlina. Ale kam konkrétně? Itálie je rozlehlá a každý region je jiný a má svá specifika. Ve všech naleznete spoustu skvělých míst, ale nejvíc oblíbená jsou letoviska severního Jadranu, která jsou nám nejblíž. Přinášíme vám přehled těch nejlepších pro rodinnou dovolenou v Itálii:

Caorle – Lido Altanea

Caorle je skvělé dovolenkové letovisko se všemi jeho částmi. Ale konkrétně část Lido Altanea je na rodiny s dětmi přímo zaměřena. Ubytování v moderních prázdninových areálech, kterým se říká villaggio, a rezidencích poskytuje skvělé zázemí pro rodiny s dětmi. Nechybí dětské bazény, dětská hřiště, animační programy a na písečnou pláž s pozvolným vstupem jezdí vláček, který je zdarma.

Je to nově vybudovaná část s rozlehlými zahradami, která se nachází 5 km od centra Caorle. Nebojte se ale, že by nebylo kam vyrazit. Naleznete zde pestrou škálu poskytovaných služeb, obchody, bary, restaurace, ale hlavně velké možnosti sportovního vyžití, cyklistické a bruslařské stezky, nebo třeba golfové hřiště. 

Autor: Cestovní kancelář Ludor

Lignano

Nekonečná písečná pláž s pozvolným vstupem do moře, dětská hřiště, aquapark, lunapark a zoo. To jsou hlavní lákadla zejména pro ty nejmenší cestovatele. Rodiče pak ocení širokou nabídku ubytování a perfektní zázemí na pláži. Na každém kroku narazíte na půjčovnu jízdních kol a byla by velká škoda toho nevyužít. Nenáročný terén a 40 km značených cyklotras přímo vybízí k příjemné projížďce. Vybrat si můžete, zda preferujete denní i noční ruch v Lignano Sabbiadoro, nebo raději oceníte klidnější a zelenější část Pineta a Riviera.

Bibione

Kdo by ho neznal? Těší se u nás již mnoho let mimořádné oblibě. Zapomeňte ale na Bibione, jak si jej někteří pamatují z dob před dvaceti lety. Bibione už není supermarket na koupání u moře. Stalo se z něj moderní letovisko s nepřeberným množstvím zábavy, nákupů i sportovního a kulturního vyžití.

Vyznačuje se širokými zlatými plážemi a mělkým mořem. Podél pobřeží vedou cyklostezky ponořené v zeleni borových lesů. Naleznete zde bohatou nabídku ubytování různých kategorií. Vybere si opravdu každý. Levné ubytování, ale i luxusní hotely přímo na pláži. Mimořádné oblibě u rodin s dětmi se těší zejména útulné villaggia s bazény obklopené zelení, kterých je v Bibione opravdu nespočet. 

Autor: Cestovní kancelář Ludor

Lido di Jesolo

Italské Miami, jak se letovisku taktéž říká, se může pochlubit téměř patnáctikilometrovou pláží s velmi jemným pískem. Je vyhlášena pozvolným a bezpečným vstupem do moře, což je ideální zejména pro malé děti. Podél celého letoviska vede dlouhá promenáda s několika stovkami obchodů, restaurací, kaváren, která se večer mění v rušné korzo.

Velkým lákadlem je aquapark Aqualandia, který je největší v Itálii a je vystavěn tak, aby tvořil iluzi karibského ostrova. Nejen děti určitě ocení návštěvu Lunaparku, aquaria Sea Life nebo nevšední zážitek v podobě výletu pirátskou lodí do Benátek

Autor: Cestovní kancelář Ludor

Lago di Garda

A na závěr jeden náš soukromý tip. Co tak letos, místo dovolené u moře, dovolená u jezera? Jižní část Lago di Garda je ideálním místem na koupání pro rodiny s dětmi. Svěží zelená příroda a malebná městečka dotváří skvělou dovolenkovou atmosféru. 

Můžete navštívit i jeden z největších zábavních parků v Evropě – Gardaland.  Nedaleko Gardalandu naleznete také Canevaworld. Což jsou vlastně dva parky v jednom, aquapark a kouzelný svět filmu Movieland. Skvělým zážitkem pro vás i vaše děti bude i park Safari Parco Natura Viva, který je na půlcesty mezi jezerem a Veronou.

Veškerá zmíněná letoviska naleznete na stránkách cestovní kanceláře Ludor, která se na Itálii přímo specializuje. Jejich nabídka je opravdu široká a díky bohatým zkušenostem vám rádi poradí jaké ubytování je pro rodiny s dětmi nejvhodnější.