V Událostech, komentářích na zpravodajském kanálu ČT24 se Čtvrtníček objevil kvůli tomu, že v anketě Audiokniha roku získal hned dvě hlavní ceny. Do studia si to ale přikvačil v kostýmu zarostlého pobudy a na krku se mu houpalo banjo.

Stažený z prken

„Před chviličkou jsem byl ještě na jevišti Divadla Na Zábradlí, kde jsme hráli Macbetha. Já se tam děkuju a najednou mě stáhli dolů. To byli asi z protidivadelního. Nacpali mě do auta a jsem tady, no... Tak mě omluvte,“ okomentoval svůj netypický oděv s humorem sobě vlastním. „Kdybych věděl, že je to přímý přenos, tak jsem si připravil nějakou scénku...“ culil se Čtvrtníček dál.

Moderátor se ale nenechal vyvést z míry, i když byl očividně hodně zaskočený. „Tak teď vážně!“ vyzval herce. A ten pak opravdu mluvil o práci na nahrávání audioknih. „Jestli bych s tím už neměl seknout, co? Když už jsem dostal dvě ceny, co když se to potřetí nepovede,“ přemítal. Ke konci ale Železného zase překvapil. Stačila na to banální otázka, co plánuje do budoucna za práci...

Za mřížemi

„Musím se pochlubit, dostal jsem angažmá ve vězeňské kapele v Kuřimi,“ odpověděl Čtvrtníček se zcela vážnou tváří. „Ti kluci se jmenují V sedě a odešel jim bubeník pro dobrý chování do civilu. Tak jsem tam nastoupil...“ vykládal herec.

„Chci tam hlavně pomoci projektu Žlutá stužka, která dělá takovou akci Utečme předsudkům. První koncert je, myslím, pětadvacátého června a tam budu mít premiéru s nima,“ dodal Čtvrtníček. Jen pro upřesnění – nefabuloval! kapela V sedě z kuřimské věznice skutečně existuje.

Víte, že...

Petr Čtvrtníček má s kolegou hercem Leošem Nohou (50) vlastní kapelu, jejíž název zní Buzerant.

Fotogalerie
17 fotografií