Cyklista jel na silničním kole Lapierre ve směru od Kdyně. Za železničním přejezdem v Masarykově ulici se rozhodl, že pojede jiným směrem.

„Nechoval se ale ohleduplně. Chtěl se s bicyklem otočit zpět do protisměrného jízdního pruhu v době, kdy byl předjížděn řidičem motocyklu značky Kawasaki, a narazil do něj,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Oba upadli. „Motocyklista se pak po silnici doklouzal do protisměru, kde narazil do osobního vozidla tovární značky Volkswagen Golf,“ řekla Brožová. Auto, jehož řidič zrovna zastavil před přejezdem, náraz poškodil.

Luxusní kolo a neudržovaná motorka

Jak cyklista, tak motorkář se zranili a skončili v nemocnici. Alkohol ani jeden z nich před jízdou nepil. „Na jízdním kole byla škoda vyčíslena na 100 tisíc korun, na motocyklu 20 tisíc, na přilbě a kombinéze motocyklisty 10 tisíc a na vozidle zhruba 20 tisíc korun,“ vypočetla Brožová.

Ale to nebylo všechno. Policisté zjistili, že motorka byla v žalostném stavu. „Chybělo přední a zadní osvětlení a směrová světla. Zadní pneumatika byla sjetá pod stanovenou mez,“ dodala Brožová. Nehodou se zabývají domažličtí dopravní policisté.

VIDEO: Cyklista narazil do policejního vozu a ujel.

Video
Video se připravuje ...

Cyklista narazil do policejního vozu a z místa nehody ujel. archiv PČR