Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřešovaná Miriam poslala domů záhadný vzkaz: Rodina nevěří, že odešla dobrovolně

Autor: chal - 
21. dubna 2019
06:00

Když slovenská politička Miriam M. (41) na začátku týdne beze stopy zmizela, její rodina se obávala nejhoršího. Těmto myšlenkám nahrával i nález auta Miriam, které policisté v úterý ráno našli na břehu řeky Hron. Miriam se naštěstí nic nestalo, policisté ji našli živou a zdravou v nemocnici v Česku. Příbuzným se sice ulevilo, jenže vzápětí od Miriam dostali šokující zprávu, kterou si nedokáží vysvětlit.

Případ náhlého zmizení Miriam stále vzbuzuje víc otázek než odpovědí. Členka slovenské politické strany SaS v pondělí zmizela a nebyly o ní žádné zprávy. Policisté měli jediné vodítko v jejím autě, které našli v úterý ráno na břehu řeky nedaleko města Žiar nad Hronom.

Interiér vozidla byl zakrvácený, možnost, že Miriam byla obětí násilné trestné činnosti, se tak zdála jako velmi pravděpodobná. Toho se báli i nejbližší pohřešované ženy – maminka Vladimíra, babička Miriam i její vážně nemocný manžel Vladimír. „Myslím, že jí někdo ublížil,“ řekla TV JOJ matka hledané.

Obavy příbuzných mohla ve čtvrtek rozptýlit informace TV JOJ. Policisté totiž zjistili, že se Miriam nachází v České republice a je v pořádku. „Nezvěstná žena byla vypátrána a je v pořádku, ale nepřeje si zveřejnit místo, kde se nachází,“ sdělila ve středu televizi policejní mluvčí Mária Faltániová.

Miriam se navíc podle informací televize na Slovensko nehodlá vrátit. Podle babičky by ale Miriam dceru a partnera nikdy neopustila. „On je vážně nemocný. S partnerem i dcerou měla silný vztah. Je to záhadné a pro nás velmi těžké,“ vysvětlila.

Snaha Miriam získat místo v nemocnici v Česku je poměrně pikantní. Politička totiž na Slovensku čelí obvinění z neoprávněného užívání titulu MUDr., který měla vystudovat pod jiným jménem.

„Rozšířila fámu, že na LF UK studovala dálkově. Ale tento druh studia se nedá externě absolvovat. Na LF UK ani na SZU taková osoba nikdy nestudovala, což dokazují odpovědi na vyžádanou informaci,“ napsal poltárský aktivista Ján Štefančík na serveru Poltar2.sk.

mak ( 21. dubna 2019 19:53 )

Doufám, ze si tu léčbu v české nemocnicí platí sama, pokud so tu neplatila pojištění,nebo si nesjednala cestovní.

zdravymozek ( 21. dubna 2019 15:54 )

Politik = levota !!!

slovan1954 ( 21. dubna 2019 11:14 )

Tyvolové!

vemenozmojistary ( 21. dubna 2019 06:28 )

Miriam MARTIŠOVÁ je podvodnická sv#ně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání