Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž z Domažlicka předstíral únos! Chtěl si odpočinout od přítelkyně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto scom)
Autor: ital - 
11. dubna 2019
13:22

Odešel do práce a domů se už nevrátil. Na jeho mobilní telefon, jenž zanechal doma, přišla podivná zpráva, na základě které jeho přítelkyně podala oznámení na policii. Kriminalisté okamžitě zahájili pátrání. Vše se ale nakonec ukázalo v úplně jiném světle.

Na konci března přišla sedmačtyřicetiletá žena oznámit na policii na Domažlicku, že její přítel (52) byl s největší pravděpodobností unesen. Odešel ráno do práce a zpět domů se již nevrátil. Doma zanechal i svůj mobil, na něž přišla druhý den textová zpráva, v níž stálo: „Jestli chcete přítele nazpátek, nevolejte policii.“

Žena se však nezalekla a vše šla oznámit. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu omezování osobní svobody. Osobu pohřešovaného vložili do celostátního pátrání a prováděli šetření. V průběhu šetření byl dvaapadesátiletý muž nalezen v Klatovech bez známek jakéhokoliv viditelného poranění,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muž prý policistům tvrdil, že jej přepadli tři neznámí muži, kteří jej odvezli do Klatov. Během sepisování protokolu však vyšly najevo určité nesrovnalosti, po nichž se muž přiznal, že si celý únos vymyslel. Jeho přítelkyně je prý totiž velice žárlivá a on si potřeboval zařídit nějaké věci o samotě a také si udělat čas sám na sebe. SMS na telefon rovněž poslal sám.

Policisté případ odložili, jelikož prý nedošlo k trestnému činu, kvůli kterému bylo trestní řízení zahájeno, ani žádného jiného trestného činu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání