Se slzami štěstí zpěvačka přijala zprávu, že chlapec, kterého jeho matka Renata Figurová (38) nechala odvléct strýcem 11 tisíc kilometrů daleko na indonéský ostrov Bali, aby se nemohl vídat s tatínkem Tomášem Figurou (38), je zpátky. V šoku však byla z toho, jak ve čtyřech letech špatně mluví a není mu téměř rozumět.

To vše je už naštěstí minulostí. „Tomášek nám dělá jenom radost. Začíná se z něj stávat šťastný pětiletý chlapec, který občas dochází na logopedii. Jinak je na něm vidět, že na vše zlé pomalu zapomíná,“ raduje se Heidi, která se hodně zasadila o to, aby se chlapec během únosu intenzivně hledal.

„S rodinou jsme se dohodli, že chceme, aby byl Tomášek v klidu a držet ho mimo mediální zájem. Navíc jsme sice s jeho matkou ten první boj vyhráli, ale ona bojuje dál,“ tvrdí zpěvačka, které je prozatím útěchou pouze to, že se Figurová – když už ji soud v listopadu pustil z vazby – nesmí k synovi ani přiblížit.

„Je nádherný pohled, když si spolu s tatínkem hrají,“ říká Heidi, která v jeden moment, kdy po chlapcovi pátrala policie i Interpol, nevěřila, že ho ještě někdy spatří. „Nejvíc celému procesu návratu pomáhá to, že má kolem sebe milující rodinu. Všichni jsme se strašně báli, co si v té své dušičce ponese na celý život. Zdá se ale, že je to pašák a zvládá to líp než my dospělí,“ dodává zpěvačka.

Další podrobnosti nechce sdělovat. Snaží se tím přispět k tomu, aby Tomášek na vše zapomněl a plnohodnotně se vrátil do normálního dětství. „Už jsem to říkala několikrát, právě Blesk byl ten, kdo nám pomohl celý případ rozhýbat a podílí se na tom, že Tomášek se může opět smát a být šťastným dítětem bez starostí,“ děkuje Heidi.

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní Heidi Janků o uneseném synovci i smrti manžela

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní Heidi Janků o uneseném synovci i smrti manžela David Turek

Fotogalerie
23 fotografií