Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík na Českolipsku nadýchal po nehodě přes 4 promile. Jen zázrakem nikoho nezabil

Mladík na Českolipsku nadýchal po nehodě přes 4 promile. Jen zázrakem nikoho nezabil
Mladík na Českolipsku nadýchal po nehodě přes 4 promile. Jen zázrakem nikoho nezabil  (Autor: Policie ČR)
Autor: DH - 
9. dubna 2019
18:10

Policisté z České Lípy vyjížděli v neděli večer do jedné z přilehlých obcí k dopravní nehodě. Když pak mladý řidič podstoupil dechovou zkoušku na alkohol v krvi, nestačili se divit hodnotám, které na ně vyskočily. Nic podobného tady totiž ještě nikdo z nich nezažil.

Na vozidlo Volkswagen, které po nehodě skončilo v potoce, upozornila policii starostka obce Dubnice nedaleko České Lípy, kde k nehodě došlo.

Policisté po příjezdu na místo nalezli za volantem mladíka (26) a jeho přítelkyni na sedadle spolujezdce. Šoféra okamžitě nechali podstoupit dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. A nastalo velké překvapení. „Šestadvacetiletý řidič nadýchal do přístroje 4,1 promile alkoholu a k tomu byl ještě pozitivní na marihuanu. Po orientačním testu na drogy se proto podrobil také odběru krve. Na laboratorní výsledky  krevního rozboru si ještě budeme muset počkat,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Mladý muž i jeho spolujezdkyně naštěstí vyvázli z nehody bez sebemenších zranění. Policisty ale udivilo už to, jak může člověk v takovém stavu vůbec za volant usednout, natož se pak rozjet. „Na silnici byl v tomto stavu doslova neřízenou střelou,“ řekla Baláková.

Řidič sice z nehody vyvázl bez zranění, trestu se ale nevyhne. „V této souvislosti ho nemine trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který ho soud může poslat až na tři roky do vězení,“ dodala policejní mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání