Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Smutný konec pátrání v Krušných horách: Turistu po propité noci našli mrtvého v potoce

Smutný konec pátrání v Krušných horách: Turistu po propité noci našli mrtvého v potoce (ilustrační foto)
Smutný konec pátrání v Krušných horách: Turistu po propité noci našli mrtvého v potoce (ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: dce - 
9. dubna 2019
16:28

Večerní hýření mělo nešťastný konec pro polského turistu v Krušných horách. Policisté po něm pátrali několik dní, nakonec ho ve spolupráci s horskou službou našli mrtvého v místním potoce. Podle všeho muž osudnou noc dost popíjel v restauraci.

Policisté se na horskou službu obrátili v pondělí dopoledne s prosbou o pomoc při pátrání po pohřešovaném turistovi. Ztraceného Poláka hledali již dva dny bez úspěchu. Horská služba zapojila do akce profesionály, dobrovolníky i dva těžké terénní vozy.

Bylo známo, že Polák po večerech popíjel v místních restauracích, ty policie prověřila společně s příbuznými muže. Poláka hledali i ve zdravotnických zařízeních, ale bezvýsledně.

„Policisté zjistili, že jeho mobilní telefon je stále aktivní v blízkosti objektu, kde byl naposledy spatřen. Bylo tedy jasné, že musíme pročesat bezprostřední okolí. Policisté znovu prohledali jeho ubytovnu a my jsme projeli dostupná místa, zatím však bez výsledku," popsal Jan Šimeček, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Během dopoledne na místě už bylo dost lidí, aby bylo možné vytvořit rojnici. Pohřešovaného nakonec našel policejní psovod v potoce pár set metrů po proudu od místa ubytování. „Po vyproštění policejními potápěči, ohledání koronerem a PČR naši členové tělo transportovali pomocí navijáku terénního automobilu na silnici," dodal Šimeček.

antismejd ( 9. dubna 2019 17:25 )

Poláci chlastají 1.ligu.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání