Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Teprve v zácviku a hned u akce. Hasiči tahali z rybníka auto, které spatřili při zajíždění nové cisterny

Autor: ital - 
1. dubna 2019
21:28

Nová hasičská cisterna CAS ještě nebyla ani pořádně zajetá a už se dočkala první akce. Požárníci z Lomnice nad Popelkou v neděli 31. března nový vůz právě zajížděli, aby jej mohli zařadit mezi výjezdová vozidla, když zpozorovali v rybníku Dymokur potápějící se automobil značky VW Golf 2. řady.

V neděli zajížděla posádka hasičského sboru z Lomnice nad Popelkou novou cisternu, aby ji mohli zařadit mezi výjezdové vozy. Když projížděli okolo rybníku Dymokur, spatřili ve vodě automobil, jak se potápí pod hladinu. Kromě hasičů si jej všiml také řidič osobního auta, který zastavil za cisternou.

Hasiči se pustili ihned do akce, neboť mohlo jít o vteřiny. Na pomoc přivolali další složky Integrovaného záchranného systému (IZS), včetně jednotky profesionálních hasičů z Poděbrad se záchranným člunem, jelikož nebylo jasné, zda se v potápějícím voze někdo nenachází. Mezitím se jeden člen posádky vrhl do vody, aby zkontroloval situaci. Zjistil, že vůz měl stažená okénka a uvnitř nikdo nebyl.

Na místo dorazila také jednotka hasičů z Nymburka s vyprošťovacím vozem a dobrovolní hasiči z Kopidlna (Královéhradecký kraj). Poděbradští hasiči prováděli průzkum po rybníce na člunu, zatímco z Prahy přijela potápěčská skupina HZS, která měla na starosti pátrání pod hladinou. Ani jedna pátrací skupina však nikoho nenalezla.

Automobil hasiči vyprostili pomocí nafukovacích vaků a navijáků. V průběhu zásahu se musela silniční doprava řídit kyvadlově a při vyprošťování se vozovka v obou směrech uzavřela. Vytažené vozidlo si převzala kriminální policie pro potřebné ohledání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání