Příčina středečního požáru činžovního domu je objasněna. „Ostravští kriminalisté sdělili obvinění šestašedesátiletému muži z Ostravy ze zločinu obecné ohrožení,“ uvedl policista Richard Palát.

Nenapravitelný kriminálník a žhář zapálil nepoužívaný dětský kočárek, který stál na chodbě domu. „Následně se požár rozšířil, došlo k zahoření chodby a vzniku zplodin, které ohrozily životy a zdraví nájemníků domu,“ popsal policista.

Hasiči pyromana viděli

Recidivista celý zásah sledoval. Tehdy ještě nikdo netušil, že jde právě o žháře. „Tohoto muže policisté viděli, jak na místě požáru sleduje činnost složek Integrovaného záchranného systému,“ uvedl Richard Palát.

Policie pachatele dopadla na základě tipu. „K objasnění policistům pomohla také místní a osobní znalost, podobného skutku už se dříve dopustil,“ potvrdil policista. „Muž s námi spolupracuje částečně, nejprve vše popřel, teď svého činu lituje,“ dodal.

Trestali ho už 20krát!

Na muže byla uvalena vazba a na svobodu se nejspíše jen tak nepodívá. „Dvacetkrát trestanému recidivistovi hrozí trest vězení až osm let,“ uzavřel Richard Palát.

Všude v domě byl kouř. Lidé se dusili ve svých bytech, jeden muž (35) se vážně se poranil na noze. „Pokusil se zachránit skokem z okna v prvním patře domu,“ sdělil hasič Petr Kůdela. Hasiči vynesli ven ze zakouřených pastí osm lidí. Mezi zraněnými byla těhotná žena, dva senioři a tři děti.

VIDEO:  Pražští hasiči mají za sebou krušnou noc. V noci na poslední březnovou neděli vyjížděli celkem ke čtyřem požárům.

Video
Video se připravuje ...

31. 3. 2019: Pražští hasiči mají za sebou krušnou noc. Vyjížděli celkem ke čtyřem požárům. HZS Praha