„Během sobotní noční hlídkové činnosti v tramvaji si strážníci při příjezdu na konečnou zastávku v Řepích všimli muže, který kopal do zpětného zrcátka zaparkovaného osobního vozu,“ sdělila Jiřina Ernestová, mluvčí městské policie Prahy. Strážníci se proto dali do spěchu, aby naštvanému muži zabránili v dalším ničení vozidla.



Muž strážníkům po uklidnění sdělil, že má vztek. Ten mu podpořilo i alkoholové opojení. Co jeho negativní náladu podnítilo, neprozradil. Při dechové zkoušce následně nadýchal 1,67 promile. Agresor nebyl na místě schopen prokázat svou totožnost, a tak jej policie omezila na svobodě. „Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byl předán k dalšímu šetření státní policii,“ řekla Ernestová.

Partnerská hádka

Stejný závěr večera, s omezením a budoucím prošetřováním, čekal o den později i osmnáctiletého mladíka v Petřinách. Ten si v neděli po desáté večer vyléval po hádce se svou partnerkou zlost na dodávce. Na ženu sice ruku nevztáhl, ale automobil skončil s vykopnutým a rozbitým oknem.

„Osoby odpovídající popisu objevil operátor pomocí městského kamerového systému před nedalekým obchodem a vyslal na místo autohlídku,“ popisovala Ernestová, jak se městská policie dozvěděla o incidentu díky očité svědkyni. Mladík čin ani nepopřel, dokonce přiznal, že se tak snažil uklidnit při hádce s přítelkyní.