Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Detaily otřesného nálezu u Přerova: Mrtvé miminko bylo v bobří jámě! Pohlaví musí určit pitva

Autor: rys, ČTK, DH - 
1. dubna 2019
19:00

Děsivý nález učinil v neděli večer náhodný kolemjdoucí u potoka Olešnice ve Lhotce u Přerova. V jámě vyhrabané bobry leželo rozkládající se tělíčko novorozence. Policisté nález potvrdili a nařídili soudní pitvu. 

Mluvčí Miluše Zajícová uvedla, že policisté přijali oznámení o možném nálezu mrtvého novorozence kolem 17:30. Kolemjdoucí, který tělo objevil, kontaktoval policisty přes linku 158. „Po bližším ohledání místa se tato informace potvrdila. Policisté místo události zajistili a zahájili šetření,“ řekla Zajícová.

„Tělo novorozence bylo převezeno do ústavu soudního lékařství, kde bude provedena soudní pitva,“ řekla Blesku Zajícová. „V současné době se k okolnostem případu i s ohledem na to, že vyšetřování je na samém počátku, nebudeme prozatím blíže vyjadřovat,“ sdělila mluvčí s tím, že i pohlaví určí teprve nařízená pitva.

Tělíčko se podle informací ČTK nacházelo nedaleko rozcestí mezi Lhotkou a přerovskou místní částí Žeravice. Kolemjdoucí jej objevil pod zastávkou u potoka. Ve Lhotce, samostatné obci se šesti desítkami obyvatel, způsobila zpráva šok.

Podle místních obyvatel policisté dosud svědectví v obci nezjišťovali, přesvědčeni jsou přitom, že si okolí obce vyhlédl někdo cizí. Policisté zatím bližší okolnosti případu nechtějí komentovat i s ohledem na to, že vyšetřování je na počátku.

Podle dobře informovaného zdroje však mrtvolka ležela v bobří jámě mezi olšovím a vrbičkami několik týdnů.

Dítě z pole neobjasněno

Kriminalisté v Olomouckém kraji tak mají na stole další případ pohozeného mrtvého novorozence za posledních sedm měsíců. Loni v červenci byla nalezena mrtvolka na poli u Věrovan. Matku se dodnes nepodařilo najít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání