Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb Michala (†33), kterého rozsápal lev: Drsná slova zdrceného bratra!

Autor: Slávka Červená - 
31. března 2019
07:01

S Michalem P. (†33) ze Zděchova, kterého začátkem března připravil o život jeho milovaný lev Fufík (8), se v sobotu loučila nejen rodina, ale stovka jeho přátel a příznivců.

Plakali a odsuzovali zastřelení lva a zejména krotké lvice Luiwy. Hlavní řeč v smuteční vsetínské síni pronesl Michalův bratr Tomáš (37). Připomenul, že za 15 let zachránil a vypiplal mnoho šelem i přesto, že mu mnozí házeli klacky pod nohy.

„Jeho posledním útočištěm se stal rodinný pozemek ve Zděchově. Spoléhal, že zde najde pochopení. Ale setkával se s nevolí a nepochopením jistých vlivných rodin. Přesto u většiny obyvatel této obce porozumění i pomoc našel. Liuwu doslova vychoval jako legendární lvici Elsu, která měla k lidem více jak někteří z lidí,“ uvedl.

Zděchov se tak stal nejen posledním působištěm, ale místem, kde vyhasl jeho život. „Po jeho odchodu byli následně lev Fufi a jeho nadevše milovaná lvice Liuwa zabiti, nebojím se říct popraveni. V ten osudný den ze světa odešel velký muž a bojovník, který svůj život a srdce obětoval lásce k těmto krásným a dechberoucím zvířatům,“ dodal bratr.

Lidé se mohli rozloučit i v místě tragédie

Proti zastřelení zvířat se zvedla velká vlna nevole v celé republice. Zvláště pak ohledně lvice, která byla zcela zvlášť v kotci a nemohla nikomu ublížit. Lidé podávají trestní oznámení, žádají řádné prošetření celého zásahu a bojují proti nepravdivým nařčením. Všichni zájemci si včera odpoledne mohli přímo ve Zděchově prohlédnout ubikace lvů a i v místě tragédie se tak s Míšou rozloučit.

Whitetee ( 2. dubna 2019 12:55 )

samozřejmě, velká tragédie... Je mi samozřejmě líto Michala, a i těch zvířat. Ale co všechnu tuhle pietu kazí, jsou tihle zřejmě trochu labilní diskutující, co hledají všude konspiraci a podvod, včetně rodiny. Nebyla jsem u toho, nikdo z nás, ale co se děje kolem, je trochu trapné. Ty výkřiky diskutujících, které nedávají a nemají smysl, to že se do toho připletla Rejžková, která se na tom chce mediálně přiživit...Každopádně přeji racionální uvažovaní, klid, pokoj a mír rodině.

Monikay ( 1. dubna 2019 16:55 )

už to že došlo k této tragické nehodě dává vidět že tento chov není bezpečný

pepen ( 1. dubna 2019 08:00 )

Pokud choval Lvi na černo bez povolení,tak musel mít kameru...aby viděl, zda se kolem klecí něco neděje ????pokud jí neměl tak není o čem....zbytečná slova....mohl si za to sám !!!!!

Ruth ( 31. března 2019 21:22 )

naidka: Je tam hodně pochybných a rozporuplných věcí, mmj. pan Michal nebyl rozsápán, jak se všude píše, a jak se komu hodí, aby to nabylo na věrohodnosti, měl zlomený vaz, byl zamčený zvenku, atd., byl tam jasný úmysl se pana Michala a jeho lvů zbavit, věřím jeho otci, byla to úkladná vražda a brutální poprava Fufíka a Liuwky. Boží mlýny vrahy jednou dostanou ...

Ruth ( 31. března 2019 20:46 )

liskabystrouska: Bohužel máte pravdu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání