Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranář Adam zkolaboval a zemřel: Uštvali ho k smrti! tvrdí jeho manželka

Záchranáři (ilustrační foto).
Záchranáři (ilustrační foto).  (Autor: Hynek Zdeněk)
Autor: yks - 
21. března 2019
16:25

Záchranář Adam B. z polské Vratislavi zkolaboval a zemřel doma 19. února. Přestože příčinami jeho smrti se zabývá prokurátor, který nařídil pitvu, jeho manželka je přesvědčená o tom, že zná skutečnou příčinu tragédie. „Uštvali ho k smrti!“ tvrdí o jeho nadřízených.

Adamova manželka se svěřila polskému portálu Fakt 24. Podle ní se zdravotník upracoval jednoduše proto, že záchranáři jsou vytížení tak, až na to lidské síly nemohou stačit. Žena vylíčila, že jen za leden Adam odpracoval 359 hodin. V průměru by to odpovídalo službě v trvání bezmála 12 hodin denně, včetně víkendů.

Adam B. podle deníku Gazeta Wroclawska zemřel 19. února. Právě se chystal do služby, která měla začít v 19 hodin večer. Na odpočinek měl 12 hodin. Skončil totiž v 7 hodin ráno.

Když jeho manželka viděla, že kolabuje, sama mu zavolala záchranku. Přijel kolega, kterého měl Adam zanedlouho vystřídat. Ten už ale pro vyčerpaného parťáka nemohl nic udělat. Úmrtí bylo potvrzeno o 2 hodiny později.

Už v prosinci přitom napsal Adam dopis představitelům Vratislavského vojvodství, ve kterém popsal své pracovní vytížení. Stěžoval si na služby, které trvají i více než 48 hodin bez přestávky.

Vedení místní pohotovosti odmítlo jeho případ komentovat. Tvrdí, že podobné pracovní vytížení neměl záchranář ve smlouvě. Adamova manželka řekla, že kámen úrazu spočíval v tom, že měl její muž příliš dobré srdce. „Neuměl říct ne. Stačilo, že mu zavolali, jestli by nemohl na službu, a on prostě šel,“ svěřila se zdrceně. „Udřeli ho prostě k smrti,“ dodala.

Taurus70 ( 22. března 2019 06:23 )

Tak tomu verim na Zlinsku je to stejne😵😵

Rianna Scott ( 21. března 2019 19:53 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

Zobrazit celou diskusi