Kdo si před 25 lety oblíbil romantický a humorný snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb a zajímalo ho, jak se asi osudy postav vyvíjely dál, teď má šanci to zjistit. Vzniklo totiž pokračování s názvem One Red Nose And A Wedding (v překladu Jeden červený nos a svatba), na němž se podíleli i představitelé hlavních rolí původní romantické komedie – Hugh Grant (58) a Andie MacDowellová (60).

Zatímco dříve ztvárnili zamilovanou dvojici, tentokrát se objevili coby rodiče nevěsty. Tu si zahrála Lily Jamesová (29), kterou čeští diváci znají především z hrané Popelky či z druhého pokračování snímku Mamma Mia. Jenže o žádném ženichovi nemůže být řeč. Svatbu totiž oslaví dvě ženy, z nichž tu druhou představuje Alicia Vikanderová (30), což je v rámci děje dcera postavy, kterou si zahrála další hvězda originálu Kristin Scott Thomasová (58).

Do role zmateného kněze se pak vrátil i nezapomenutelný představil Mr.Beana Rowan Atkinson (64). Tentokrát ho pořádně rozhodí fakt, že u oltáře budou stát hned dvě nevěsty. Do původních rolí se ostatně vrátili i další herci. Navíc scénář opět vznikl z pera Richarda Curtise (62) a dílko opět režíroval Mike Newell (76).

Zdá se to neuvěřitelné? Asi to bude tím, že to má jeden háček – pokračování filmu z roku 1994 totiž není ve formě celovečerního filmu, nýbrž jen dvanáctiminutového skeče, který vznikl pro britskou televizi BBC za účelem vybrat peníze na charitu. Podobný »druhý díl« už ostatně vznikl i pro snímek Láska nebeská, kde rovněž zazářil Hugh Grant. Jenže řada lidí tyto projekty moc neschvaluje a na internetu dává jasně najevo, že ani jeden z krátkých snímků není vtipný, je z něj vidět, že vznikl jen kvůli charitě. 

Fotogalerie
25 fotografií