Dokument přinesl příběhy dvou Jacksonových údajných obětí, které se rozhodly veřejně promluvit. Wade Robson (36) a James Safechuck (42) v něm obviňují legendárního zpěváka Michaela Jacksona, že je nesčetněkrát sexuálně zneužíval ještě jako malé chlapce ve své usedlosti s názvem Neverland. 

Už při novinářské projekci na filmovém festivalu Sundance v americkém Utahu sdíleli přítomní novináři znechucení nad novými obviněními sexuálních útoků popového krále. Jeho vydání mělo dokonce za následek údajné zhroucení jeho dvacetileté dcery Paris Jackson, které se na nějakou dobu úplně stáhla z veřejného života a s nikým nekomunikovala. 

„Jestli jsem se něco naučil, tak to, že někoho obvinit ze sexuálního obtěžování je neskutečně komplikované a hlasy obětí musí být slyšet. Pro ty dva muže to stálo obrovské úsilí podělit se o své příběhy, nemám nejmenší pochyb o tom, že mluví pravdu. Věřím, že každý, kdo se na tento dokument podívá, uvidí, jak moc se to na obou mužích podepsalo,“ řekl v oficiálním prohlášení k dokumentu jeho režisér Dan Reed. 

Obě údajné oběti v dokumentu popisují, jak je měl Jackson zneužívat, a oba jejich příběhy si byly vzájemně velmi podobné. Dotyky, masturbace, orální sex!

Jackson, který před deseti lety zemřel na předávkování léky, za svého života veškerá obvinění odmítal a v roce 2005 byl ode všech dokonce soudně očištěn. Po odvysílání dokumentu ale teď některé hudební stanice po celém světě stahují Jacksonovu hudbu z éteru. 

„Nerozhodujeme o tom, jestli byl Michael Jackson pedofil, nebo ne. Prostě se jen snažíme ujistit, že naše hudební stanice bude hrát hudbu, kterou chtějí lidé slyšet,“ znělo v oficiálním prohlášení dvou největších hudebních stanic na Novém Zélandu. Jejich kroky následovala rádia i v dalších zemích, jako je třeba Kanada, Holandsko nebo Velká Británie.

V Manchesteru byla po odvysílání dokumentu dokonce odstraněna socha krále popu, která byla po jeho smrti umístěna na místním fotbalovém stadionu.

Mnoho Jacksonových fanoušků ale upozorňuje na to, že vzhledem k tomu, že už deset let není naživu, je trochu zbabělé přijít s obviněními až teď. Zpěvák totiž nemá žádnou možnost, jak se útokům bránit. Naštvaní fanoušci, kteří věří, že je nevinný, dokonce vyrazili protestovat i do ulic!

VIDEO: Michael Jackson a jeho Neverland359182:gallery:true:true

Fotogalerie
54 fotografií