Jiří Pomeje trávil poslední týdny svého života v sanatoriu Na Pleši, kde se starají o pacienty s rakovinou v terminální fázi. V jeho pokoji ho neustále navštěvovali rodiče a též jeho nejlepší kamarád, producent Pavel Pásek.

„Byl jsem za ním v neděli a byl v neskutečné formě. Dokonce jsme spolu řešili Kameňák a Jirka se těšil na další natáčení. Pořád mi říkal, že se po dlouhé době cítí tak odpočatě a čistě, jak už dlouho ne. Měl spoustu nápadů a pořád vtipkoval."

„Odcházel jsem s tím, že si druhý den zavoláme a dořešíme to. V pondělí mi jeho táta volal, že ho museli uvést do umělého spánku. Vůbec jsem nechápal, co se stalo, a pak mi táta volal, že je konec," řekl Blesku Pásek.

„Stále to nedokážu vstřebat. Ale na druhou stranu jsem rád, že je konec toho utrpení a Jirka odešel jako frajer," uvedl s tím, že ve středu odpoledne odjel do Českých Budějovic za Pomejeho rodiči. „Budeme řešit pohřeb, kdy, kde a jak. Patetický projev ode mě nečekejte, bylo by to ode mě nefér. Odešel mi kamarád, kterého jsem miloval," dodal producent, který při Jirkovi stál v dobrém i ve zlém.

A byl to vždy on, kdo ho tahal z problémů a dluhů, pomáhal mu, jak jen to šlo. Dokonce mu platil pobyt v nemocnici Na Pleši.

VIDEO: Pomeje se začal léčit, ale... Je to hovado a nezodpovědný pacient, říkal mecenáš Pásek krátce po tom, co se Pomejemu vrátila rakovina. 

Video
Video se připravuje ...

Pomeje se začal léčit, ale... Je to hovado a nezodpovědný pacient, říká mecenáš Pásek Aleš Brunclík

Fotogalerie
36 fotografií