S Jirkou jsme byli velcí kamarádi, udělali jsme spolu několik filmů. Byl to kluk veselý, kamarádský, plný života, plný nápadů a radosti ze všeho, co dělal. Užíval život úplně naplno, byl hodný, ohleduplný, trochu fanfaron, mnohdy neuměl rozlišit skutečnost od přání. A do všeho šel upřímně po hlavě. Je mi to líto. Koneckonců odešel mladý člověk, každého dobrého člověka je škoda,“ sdělil webu extra.cz smutný režisér Zdeněk Troška.

Škoda každého dobrého člověka

Smutná je i zpěvačka Ilona Csáková (48). „Je mi to líto. Každá tragédie bolí. Byl to mladý chlap. Škoda každého dobrého člověka,“ řekla extra.cz. Ze smrti herce je zdrcen i textař Ivan Rössler. Na svůj facebook nahrál společnou fotku s textem: „Za časů dobré spolupráce.“ Hudební skladatel Karel Janeček je v šoku. „Polilo mě z té zprávy horko. Považoval jsem ho za blízkého člověka, v minulosti jsme spolupracovali. Tragédií je, že po něm zůstalo malé dítě. Je strašná škoda každého mladého člověka,“ řekl Blesk.cz.

Pomeje bojoval s rakovinou téměř dva roky. Nejdřív se u něj projevila v hrtanu. Smrtící nemoc mu dokonce vzala hlas. Rakovina později napadla celé jeho tělo, a lékaři dokonce zamítli chemoterapii, protože by nebyla účinná a jen by mu zhoršila trápení. Jediné, co tak mohli doktoři v Nemocnici Na Pleši udělat, bylo zmírnit bolest. Po Jiřím zůstala dcerka Anička (5). Manželka Andrea Pomeje (32) ho před smrtí opustila kvůli mnoha neshodám. Na rozvod už ale nedošlo.

Fotogalerie
38 fotografií