Pomeje v žádném případě nehodlá boj se zákeřnou nemocí vzdát, proto rodina podle informací Blesku odmítla jeho přemístění do klasického hospicu a rozhodla se pro luxusní soukromé zdravotnické zařízení umístěné v poklidném prostředí brdských lesů. A to i přesto, že právě hospic byl Jirkově rodině doporučen poté, co mu po vyoperování hrtanu rakovina podruhé napadla krk a začala metastázovat do ostatních částí těla.

Ustoupili

Pět ozařování napadeného kyčelního kloubu v pražské Fakultní nemocnici Motol totiž moc nepomohlo a krk už v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích Jiřímu podruhé odmítli operovat s tím, že by „nebylo dosaženo kýženého výsledku“. Zároveň také lékaři ustoupili od chemoterapií, které měli původně v plánu. Šance, že se dá s rakovinou ale ještě nějak zatočit, přesto stále existuje. I když není nijak velká. Proto se Jirkovi blízcí rozhodli herce a dabéra z interny ÚVN přemístit do Nemocnice Na Pleši. Ta je totiž Jirkovi schopna poskytnout nejen ten největší komfort hospitalizace, ale zároveň i léčebný proces.

Pobyt s pacienty

Soukromé sanatorium totiž úzce spolupracuje s Komplexním onkologickým centrem (Všeobecná fakultní nemocnice Praha a Fakultní nemocnice Motol) a zajišťuje komplexní diagnostiku a terapii nádorů všech stadií. Aplikace léčby probíhá na stacionáři, v případě nutnosti, což se týká Jirky, hospitalizací na lůžkovém oddělení. „Myslím, že Pleš je pro Jirku to nejlepší řešení,“ řekl Blesku člověk z nejbližšího okolí Pomeje. A navíc, sanatorium umožňuje rodině čtyřiadvacet hodin denně i pobyt s pacienty na pokojích, které mají nadstandardní vybavení včetně vlastního sociálního zařízení.

Fotogalerie
63 fotografií