S přáním se svěřil kamarádovi Pavlu Páskovi (51). „Musím alespoň vidět a cítit to moře, když už do něho kvůli tý ďouře v krku nemůžu skočit,“ burcoval prý Jirka kamaráda. „Je přesvědčen, že koncem ledna už bude v pořádku a že spolu vyrazíme do tepla. A já jsem vlastně rád, že se k tomu marastu, co ho teď v životě potkal, dokáže stavět takhle. Klobouk dolů, i když je to utopie...“ řekl Blesku producent, který moc dobře ví, že výlet je pro Jiřího s metastazující rakovinou nerealizovatelný. „Byl neobvykle v pohodě. Nezdálo se mi, že by se mu přitížilo. Líp na tom není, ale hůř také ne,“ dodal Pásek.

Jinak o vánočních svátcích u herce byla celá rodina – tatínek, maminka a sestra. „Pořád tu někoho má. Nejen na svátky. Nechodí najednou, ale střídají se u něho, což je samozřejmě nejlepší,“ dozvěděl se Blesk od zdravotnického personálu v pražské Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Kromě domácí stravy od rodiny na Štědrý den Jirkovi na stůl přistál i nemocniční bramborový salát, ke kterému byl kapr nebo řízek. „Ochutnal. Pacienti s touhle diagnózou trpí dost nechutenstvím, proto praktikujeme i umělou výživu,“ řekl nám zdroj z nemocnice.

Pomeje prý také hodně spí a když je vzhůru, často sleduje televizi. Také je stále výřečný a že je zatížený na ženy, prý nezapře ani v nemocnici. Snaží se s nimi šprýmovat, i když mu není hej. Někdy si se sestřičkami nebo spolupacienty, když mu je zrovna obstojně, také povídá. Většinou jim vysvětluje, že má báječnou dceru Aničku (5). Ta za tatínkem, co je v nemocnici, ještě nebyla. On si to totiž vysloveně nepřeje. „Říkal mi ale, že jí po svém otci poslal dárek pod stromeček,“ svěřil jeden spolupacient.

VIDEO: Pomejeho mecenáš Pásek: Jak je na tom Jiří aktuálně? Donutí ho k léčbě?

Video
Video se připravuje ...

Pomejeho mecenáš Pásek: Jak je na tom Jiří aktuálně? Donutí ho k léčbě? Aleš Brunclík, David Turek

Fotogalerie
81 fotografií