A co víc. Nikdo nemůže stoprocentně říct, zda se herec dočká Nového roku. Šance na jeho přežití nechce ani odhadovat žádný onkolog. Stejně tak lékaři odmítají odpovědět, kolik času má ještě před sebou. „Šance na přežití? To vám neřekne nikdo. Každý tvor je individualita. Může to trvat dlouho, nebo to může mít rychlý spád. Tak to bohužel u této nemoci je,“ zní obecně stanovisko lékařů.

Na kolenou

Posledních dvanáct měsíců toho bylo moc i na tak statného a životem ošlehaného chlapa, jakým herec a dabér je. V lednu 2018 podstoupil operaci rakoviny hrtanu, při které navždy ztratil hlas. Dorozumíval se fixem, jímž čmáral na papír. Poté si nechal voperovat umělé hlasivky. Bohužel se ale nedokázal vyrovnat s tím, že ani s hlasovou protézou mu mluvení moc nejde, a své neštěstí řešil alkoholem.

Pohár přetekl

To mu způsobilo v životě další paseku. Rozešla se s ním manželka Andrea (30), s níž má dceru Aničku (5). Celý rok měla dýdžejka trpělivost, i když si vlastně už dřív několikrát balila věci k odchodu. Když se jí ale Jirka vrátil z nemocnice místo domů do hospody, došla jí trpělivost. Rozchod a následnou žádost o rozvod Jiří nesl těžce a na úplném dně beznaděje se ocitl, když se po boku jeho ženy začal ukazovat svalovec Petr Plaček (37).

Bez dcery

Nemilosrdný osud ale rozhodl, že Jirkovi naloží ještě víc! Zákeřná nemoc se vrátila a začala se mu rozlézat po celém těle. Objevila se mu v pánvi, potom znovu v krku... Pomeje s nemocí bojoval a bojuje »jen« s podporou tatínka Jiřího Pomeje staršího (67) a kamaráda Pavla Páska (51). Vytouženou dcerku Aničku neviděl, ani nepamatuje.

A útěchou mu v jeho stavu nemůže být ani fakt, že manželka pozastavila rozvodové řízení, Jiří hraje momentálně daleko vyšší hru – o holý život...

Víte, že...

Nový nádor v krku už lékaři nechtějí operovat, zákrok by podle nich nepřinesl kýžený výsledek.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Pomeje PROMLUVIL: Nechte mě v klidu umřít! David Kundrát

Fotogalerie
44 fotografií