Když mu nemoc diagnostikovali, Pomeje věřil, že ji překoná. „Čtyřicet let trval velkej mejdan, teď končí. Ale zatím se mám skvěle. Nemusíte se tvářit, že umírám,“ svěřil se v pořadu Blesku Markéta dráždí celebrity. „Když mi řekli, že mám rakovinu, přestal jsem kouřit. A ze všeho cítím sůl,“ vyprávěl o tom, jak vůbec zjistil, že má rakovinu. „Našli polyp, větší část odřízli a zbytek mi ozařují... Snad to vymizí.“

VIDEO: Těžce nemocný Jiří Pomeje sotva sípe: Mám za sebou osm ozařování a tři varianty přežití!

Video
Video se připravuje ...

Těžce nemocný Jiří Pomeje sotva sípe: Mám za sebou 8 ozařování a tři varianty přežití! redakce Blesk TV

Důležité pro herce a dabéra bylo, aby mu zachovali hlas. Jenže od začátku bylo jasné, že je to nesplnitelný sen. „Řekli mi, že když to dopadne hodně dobře, bude můj hlas asi na pětaosmdesáti procentech,“ přiznal herec, pro kterého hlas znamenal hlavní zdroj obživy. Ozařovali ho na dětské onkologii, kam Jiří dokonce reportéry Blesku přizval, aby viděli, jak proces probíhá.

VIDEO: Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii.

Video
Video se připravuje ...

Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii! Dan Černovský

Nakonec se herec rozhodl vyzkoušet alternativní léčbu, která mu měla hlas zachránit – drsnou hladovku!  „Jdu do tohoto nejbrutálnějšího, co jsem zažil. Jdu do čtyřicetidvoudenní hladovky, abych si zachránil hlas, život, a mohl tu ještě chvíli bejt. Věřím tomu, jiná šance v mém životě není,“ říkal 10. listopadu 2017. A opravdu to vydržel – zhubl ale během té doby k nepoznání.

Na Štědrý den 2017 se pak poprvé po dlouhé době najedl. Jenže záhy musel do nemocnice. Jeho oslabené tělo napadl zápal plic, a herci museli provést i tracheostomii.

VIDEO: Na Vánoce roku 2017 vyhublý Jiří po konci hladovky poprvé polkl.

19. ledna 2018 pak lékařům Ústřední vojenské nemocnice nezbylo nic jiného, než Jiřímu hrtan a hlasivky odebrat. Po operaci se nicméně zdálo, že se nemoc podařilo úspěšně zastavit.

Z nemocnice se Jiří dostal na konci února a pokusil se zapojit do normálního života. Dokonce začal i lehce hovořit, sice bez hlasivek, ale rozumět mu bylo... Jeho manželka Andrea Pomeje, která mu po dobu nemoci stála po boku, si ale začala stěžovat, že Jiří svůj žal ze ztráty normálního hlasu léčí alkoholem po hospodách. Poprvé se začalo mluvit i o manželských problémech a o rozvodu...

VIDEO: Pomeje o svém alkoholismu: Piju jako každej normální chlap!

Video
Video se připravuje ...

Pomeje o svém alkoholismu: Piju jako každej normální chlap! David Kundrát

Přes léto manželské problémy vyvrcholily, a Jiří se od Andrey odstěhoval do bytu, který mu poskytl kamarád a mecenáš Pavel Pásek. Nedlouho poté Andrea začala randit se svalnatým klempířem Petrem Plačkem. Poprvé oficiálně na veřejnosti se spolu objevili v polovině září na premiéře Fantoma opery.

VIDEO: Nový přítel Andrey Pomeje Petr Plaček: Její první zprávu jsem nechápal.

Video
Video se připravuje ...

Nový přítel Andrey Pomeje Petr Plaček: Její první zprávu jsem nechápal. Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Jiří to těžce nesl, postupně rezignoval i na roli otce, a v listopadu začal chodit o berli. Nejprve se hovořilo o problémech s klouby, bolesti v pánvi se ale zhoršovaly. K lékařům ale psychicky zlomený muž nepospíchal, potíže dál řešil alkoholem a medikamenty tišícími bolest. Nakonec lékaři Jiřímu diagnostikovali rakovinu kostí, která přivodila i zlomeninu pánve, ze které pramenily Pomejeho bolesti.

VIDEO: Pomeje kvůli bolesti sotva chodil.

Andrea se zprvu domnívala, že si Jiří návrat rakoviny vsugeroval, a obvinila ho z citového vydírání. Celou dobu jí šlo o to, aby se konečně postavil na vlastní nohy a začal své problémy řešit. Promluvila o tom i ve Studiu Blesku... Když zjistila, jak špatně na tom Jiří doopravdy je, připravenou žádost o rozvod odmítla podat, aby manželovi nepřidělávala další starosti.

CELÝ ZÁZNAM: Andrea Pomeje ve studiu Blesku: Jirka mi ubližoval!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Andrea Pomeje ve studiu Blesku: Jirka mi ubližoval! David Turek

Poslední zprávy o Pomejeho stavu nejsou příliš povzbudivé. Lékaři pánev sice ozařují, další operaci ale odmítli. „Operativní zákrok by nepřinesl kýžené výsledky,“ zní stanovisko lékařů s tím, že se musí sejít konzilium odborníků. Pomeje je zatím pod silnými dávkami morfia, které mu tiší bolest, a okolní svět příliš nevnímá...

Fotogalerie
109 fotografií