Pomeje si už před několika měsíci stěžoval, že na dálku vidí stále hůř. Teď se jeho zrak ale ještě víc zhoršil. Až tak, že nevidí na televizi, kterou má na svém VIP pokoji.

A nutně se prý na ni teď musí dívat, protože začal na Nově běžet nový seriál Kameňák, který považuje stejně jako všech pět filmových Kameňáků za svoje dítě. A navíc měl v seriálu hrát opilce Milana, ale navrátivší se rakovina mu to překazila. „Řekl jsem mu, že mu raději pořídím brýle na dálku, než abych tahal do nemocnice nějakou bednu,“ pousmál se Pásek, který je producentem šestnáctidílného seriálu, stejně jako všech Kameňáků filmových.

Potom ale zvážněl. Pomeje měl v seriálu skutečně hrát a těšil se na to. Proto Pásek nechápal, když se nedostavil na první natáčecí den. Jirkovi bylo ale už hrozně zle, kvůli kyčli napadené zákeřnou nemocí úpěl bolestí a nemohl téměř chodit. Tajil to ale, a protože už něco tušil a bál se pravdy, tvrdošíjně odmítal navštívit lékaře.

„Přece bych si já socka nenechal utýct 50 »litrů« za 5 natáčecích dnů, nejsem idiot. Bylo mi už ale vážně hrozně zle,“ vysvětlil teď Páskovi. Ten mu ale roli, když tehdy nepřišel na plac, okamžitě vzal. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že se v té době Jirkovi už hroutí svět,“ komentuje Pásek.

U všech 5 filmových Kameňáků byl Pomeje spoluproducentem. Ve druhém Kameňáku si zahrál s Páskem na stěhováky. Ve třetím měl hrát, ale po velké hádce s první manželkou Michaelou Kuklovou si na truc vyholil hlavu dohola, a tak byl z placu vykázán. Ve čtyřce si zahrál feťáckého kuchaře a v pětce řidiče nákladního auta.

Fotogalerie
66 fotografií

Pohřeb Jiřího Pomeje

Andrea Pomeje Rodina Michaela Kuklová Dcera

Jiří Pomeje zemřel 26. února 2019 v Nemocnici na Pleši. Podlehl rakovině, které se snažil dlouho vzdorovat. K jeho posledním přáním patřilo vidět se naposledy s dcerou Aničkou. To bohužel již nestihl, nechtěl totiž, aby ho viděla v zuboženém stavu.

Více o smrti Jiřího Pomeje čtěte ZDE