„Čas od času jezdí za panem Gottem domů. Někdy u něho zůstane i několik hodin. Dříve u jejich setkávání bývala i paní Gottová, potom už ale ne,“ dozvěděl se Blesk z blízkého okolí zpěváka, který před třemi lety prodělal rakovinu mízních uzlin a nyní bojuje s oslabenou imunitou. Jeho manželce prý ale mělo být vysvětleno, že bude lepší, když nechá muže s léčitelem mezi čtyřma očima.

Podle informací Blesku jde o Ladislava Kříže, posledního ze čtvrté léčitelské generace, působící více než sto let. Kříž, který je bylinář a absolvent FTVS UK, je též nositel 6. danu v karate, mistr Evropy a vicemistr světa v karate. Sám se označuje za fytodiagnostika. Co to znamená? Pomocí bylin se snaží o upřesnění možné příčiny zdravotního problému.

A samozřejmě že léčí bylinami, dokonce provozuje jakousi bylinkovou lékárnu, kde si jeho klienti podle jeho receptu nechávají namíchat čaje. „Panu Gottovi jako ostatním klientům předepisuje čajové směsi na míru a na ten daný zdravotní stav, v jakém se člověk zrovna nachází. Čaje se potom pijí několikrát denně,“ pokračoval náš zdroj. V případě Slavíka nejde jen o míchání bylin, ale také o jakousi terapii.

„Povídají si. Pan Gott je trochu izolovaný a potřebuje spřízněnou duši. Myslím tedy muže, kterému se může svěřit jako chlap chlapovi. To moc pomáhá,“ vysvětloval náš zdroj s tím, že Kříž Slavíkovi sedí, a tak se i jeho čajový pitný režim snaží svědomitě dodržovat. A že to musí být pro Karla velmi těžké. Vždyť ještě nedávno byly doby, kdy nebylo do něho možné dostat skleničku vody. A teď pije ne vždy lahodné čaje, které si navíc musí udělat, nechat odstát a slít.

Farář Ferda

Už v 80. letech jezdil Gott do Sušice za slavným léčitelem, knězem Františkem Ferdou (†76). Karel mimo jiné od té doby nosí zásadně pouze bílé spodní prádlo.

Když začal sklízet úspěchy v Rusku, navštěvoval léčitelku a astroložku Džunu (†65), k jejímž pacientům patřili i Leonid Iljič Brežněv (†75), Boris Jelcin (†76), sovětské hvězdy a takřka celý Hollywood. A Gott v neposlední řadě chodil i za léčitelem a astrologem Emilem Havelkou (†73), který se snažil prodloužit život i Václavu Havlovi(†75).

Také Ivana Gottová (43) věří na něco mezi nebem a zemí. Svého času s kamarádkou Ilonou Csákovou (48) navštěvovala pravidelně seance »čarodějky« Marcely Košanové (66).

 VIDEO: Nový klip Karla Gotta: Nic nekončí, dokud se zpívá...

Video
Video se připravuje ...

Nový klip Karla Gotta: Nic nekončí, dokud se zpívá... Youtube.cz

 

Fotogalerie
61 fotografií