Zatímco na sociálních sítích se objevovaly snímky z hor, skutečnost byla poněkud jiná. „On byl do neděle v nemocnici a jeho žena odjela mezitím s dcerami na prázdniny do Alp. Karla pustili domů, kde byl sám s tchyní, ale v úterý jel znovu do špitálu na odběry krve na hematologii, protože mu zase nebylo dobře!“ uvedl pro deník Aha! důvěryhodný zdroj a další se vyjadřovaly podobně.

 

To příliš neodpovídá tomu, co Gottův tým v průběhu úterního dne, kdy se Českem šířily poplašné zprávy o jeho náhlém úmrtí při operaci, zveřejňoval na facebooku. „Abych vás uklidnil, sdílím s vámi i aktuální foto od Lenky Hatašové,“ objevilo se tam, ačkoliv sama autorka fotky médiím potvrdila, že se jedná o ateliérový snímek již staršího data. Jen chvíli po vzkazu od samotného Mistra: „Rád bych se podíval do tváře té osobě, která mě dnes pohřbila zaživa. Pro ty, kteří se o mě bojí, vzkazuji: fajn se mám.“

Posléze se do věci zapojila také zpěvačka a Karlova kamarádka Ilona Csáková (48), kterou pojí přátelství i s jeho manželkou Ivanou Gottovou (43). Ta zveřejnila pro změnu snímek slavných manželů sedících na sněžném skútru. Zatímco fanoušci křepčili, že Slavík je v pořádku a v dobré kondici, ve skutečnosti se jednalo o starší foto, které vzniklo již o víkendu 2. a 3. února během Gottova pobytu s rodinou ve Špindlerově Mlýně. „Řeknu vám jenom to, že Karel žije,“ odpověděla stroze na dotaz Aha!, jak to tedy bylo. Pak zavěsila.

 Aby zmatků nebylo málo, Slavíkova mluvčí Aneta Stolzová v úterý Blesk a další média uklidňovala zase jinou verzí. „Pan Gott je v pořádku, co nejvíce času tráví soukromě se svou rodinou, věnuje se psaní vlastní autobiografie a natáčení dokumentárního filmu s režisérkou Olgou Špátovou,“ vyvracela spekulace o jeho skonu. Jenže zmiňovala štáb, který ovšem podle našich informací Slavíka již nějakou dobu neviděl. Další setkání by se mělo odehrát až 23. února u příležitosti koncertu v Příbrami.

Zpěvákova mluvčí také slíbila, že Karel zveřejní další snímek, který by snad měl všechno konečně osvětlit a ukázat ho v plné síle. „Během zítřka dá pan Gott na facebook další foto!“ Ovšem doposud se žádný další příspěvek neobjevil. „Ještě nevíme, kdy ho zveřejníme. Dáme vám vědět!“ vyhýbala se přímé odpovědi Stolzová.

VIDEO: Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

Fotogalerie
54 fotografií