Německý deník Bild uvádí, že jakmile britská spisovatelka Rosamunde Pilcherová vydělala tři miliardy korun, přepsala všechna autorská práva na knihy na svoje čtyři děti a jejich potomky - radovat se totiž mohla ze 14 vnoučat a 17 pravnoučat. Než před devatenácti lety odešla do spisovatelského důchodu, dokázala prodat přes 60 milionů knih po celém světě a další peníze se jí pak na konta hrnuly díky německé televizi ZDF. Ta přes stovku jejích romantických příběhů zfilmovala.

Podle Bildu po sobě tahle nejúspěšnější autorka konce tisíciletí zanechala dědictví v podobě více než pěti miliard korun. Pilcherová přitom udělala díru do světa až relativně pozdě – teprve až ve věku 63 let se jí podařilo prorazit s rodinnou ságou Hledači mušlí. Další knihy už ji ale vystřelily na vrchol a udělaly z ní královnu červené knihovny. Vždy sice psala o lásce, milostných trojúhelnících, ale nikdy ne o sexu. Kritici sice jejím naivním dílům nemohli přijít na jméno, fanynky dychtící po romantice a happy endech však byly z jejích románů nadšené.

Neméně romantický byl i samotný život Pilcherové, svému manželovi Grahamovi (†92), po jehož boku strávila 62 let, prý byla celou dobu věrná a nikdy ho nepřestala milovat. Byla to prý láska na první pohled a své „ano“ si řekli v roce 1946. V té době jí bylo dvaadvacet, jejímu muži třicet. Společně žili přesně jako její románové hrdinky, idylicky a na farmě. „Abych měla o čem psát, musela jsem si to nejdřív sama zažít,“ prohlašovala žena, které přátelé neřekli jinak než Ros.

Fotogalerie
7 fotografií