Až do odvolání tak platí zákaz návštěv v lochotínském areálu na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny, hematologicko-onkologickém oddělení, hematologicko-onkologickém oddělení dětské kliniky, gynekologicko-porodnické klinice – oddělení šestinedělí, a všech jednotkách intenzivní péče (JIP).

Ve fakultní nemocnici na Borech je zákaz návštěv na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, a to včetně oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče a dlouhodobé intenzivní péče, geriatrickém oddělení a všech JIP.  

„Žádáme návštěvníky, kteří navštíví ostatní oddělení či kliniky,  aby přicházeli v menších počtech a dodržovali zásady respirační hygieny,“ uvedla Eva Bočková z oddělení komunikace FN Plzeň.

Úplný zákaz návštěv už platí od úterý v Psychiatrické nemocnici Dobřany a od čtvrtka i v plzeňské Nemocnici Privamed. Týká se všech oddělení.

Z šesti krajských nemocnic zatím nevyhlásila zákaz návštěv žádná. „Tento týden k tomu určitě nedojde,“ dodal mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

VIDEO: Jak se chránit před chřipkou?

Video
Video se připravuje ...

Hlavní hygienička: Očkovat proti chřipce je možné i teď, nejlepší ochrana je prevence. redakce Blesk