Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

50x a stále poprvé není jen film: Dívka (24) každý den ztrácí paměť, přítel musí stále bojovat o její lásku

Autor: ital - 
30. ledna 2019
10:33

Příběh mladé dívky z Japonska připomíná zápletku amerického filmu „50x a stále poprvé“, bohužel jde však v jejím případě o krutou realitu. Maruyama (24) utrpěla vážná zranění, když ji před devíti měsíci srazilo auto. Od té doby trpí amnézií, která se jí postupně stále zhoršuje. Nepamatuje si a nepoznává své blízké. Její přítel Li Huayu s ní však i přes její špatný stav nadále zůstal. Každý den teď musí bojovat o její lásku a dokazovat jí, že se ve skutečnosti milují.

Maryuama a Li jsou spolu už 2,5 roku. Před devíti měsíci však dívku srazilo auto, když jela na kole, a jejich život se naprosto změnil. Když se probrala, nepoznala nikoho, ani rodiče, ani svého přítele. Zranění se jí časem vyléčily, ale paměť se jí nevrátila. Naopak se zhoršila do stádia, že Maruyama zapomene všechno do druhého dne.

Li musel udělat náročné rozhodnutí a zrušit jejich svatbu. Snoubenku však neopustil. Rozhodl se, že udělá vše pro to, aby si na něj znovu vzpomněla. Zamilovaný mladík se dívce každé ráno znovu představuje a předkládá jí důkazy o jejich vztahu. Jejich příběh je tak nyní až nápadně podobný romantické komedii z roku 2004 s Adamem Sandlerem a Drew Barrymoreovou v hlavních rolích s českým názvem „50x a stále poprvé“.

Při jedné příležitosti mu však Maruyama navrhla, aby se rozešli, kvůli neustálému stresu a nikdy nekončícímu úsilí v jejich vztahu. Na to jí Li odpověděl: „Můžeš ztratit vzpomínky. Ale společně můžeme vytvořit nové.“ Doktor jim doporučil, aby si všechny prožité okamžiky psali do deníčku, což by mohlo dívce pomoci znovu si vzpomenout.

Po nějakém čase, kdy jí Li opakoval, jak jí je oddaný, se Maruyama rozhodla, že jej požádá o ruku. „Děkuji ti za tvoji starostlivost. Velmi dobře mi rozumíš a toleruješ tuto moji citlivou a křehkou stránku,“ řekla svému snoubenci.

Poslední dobou se však příznaky zhoršují. Doktoři říkají, že se amnézie může dostat do fáze, kdy si Maruyama nebude Liho pamatovat už vůbec. „Pořád jsi ochotný se mnou zůstat?“ ptala se dívka po neblahém zjištění. V televizním pořadu ale řekla: „Díky mé amnézii mám možnost se do něho stále znovu zamilovávat. Nezáleží na tom, kolikrát ztratím paměť. Věřím, že se do něj zamiluji pokaždé.“

prasatkopepicek ( 30. ledna 2019 12:13 )

Tak to si asi nasoulozi. Prece mu neda kdyz ho vidi poprve v zivote...

Zobrazit celou diskusi