Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lara (30) uvěřila falešným slibům Pákistánce Sajjáda: Zažila měsíce sexuálního násilí a mučení

Laru v Pákistánu místo vysněného života čekalo peklo
Laru v Pákistánu místo vysněného života čekalo peklo  (Autor: Facebook)
Autor: chal - 
25. ledna 2019
20:35

Místo vysněného života zažila peklo na zemi. Právnička Lara uvěřila slibům Pákistánce Sajjáda, kterého poznala na internetu, a odletěla za ním do jeho rodné země. Tam ji ale místo přepychového života ve vile čekalo znásilňování v domácím vězení. Statečná Australanka se nyní rozhodla svůj příběh zveřejnit v médiích.

Lara se se Sajjádem seznámila přes jeho příbuznou Rhiannu, kterou potkala v roce 2013 ve vlaku v Austrálii. Ženy se daly do řeči a spřátelily se. Lara pak začala Rhiannu navštěvovat doma, aby ji učila anglicky. Australanka se prý brzy začala cítit jako členka Rhianniny rodiny.

Pákistánci ji totiž vždy přivítali s otevřenou náručí a pokaždé pro ni měli nějaký malý dárek. „Nepocházím z funkční rodiny, takže tohle bylo přesně to, co jsem potřebovala,“ vysvětluje Lara pro list Daily Mail.

Jednoho dne pak měla Lara videohovor s Rhianninými příbuznými v Pákistánu. Hovoru se zúčastnil i Sajjád, který tvrdil, že je stejně jako Lara právník, a zajímal se o její život. Dvojice si padla do oka a v následujících letech byla v pravidelném kontaktu na sociálních sítích.

„Potkala jsem ho v pravý čas, pomáhal mi. Byla jsem zranitelná,“ vzpomíná Lara na těžké období. Mladou právničku totiž stále pronásledovaly vzpomínky na složité dětství, navíc trpěla obsedantně kompulsivní poruchou.

Psychické problémy vyvrcholily Lařiným kolapsem. Sajjád byl v té době její oporou. „Řekl mi, že s ním bych prožila krásný, spokojený život. Tvrdil mi, že má pět domů, a ukázal mi kupní smlouvu k vile, o které mi řekl, že ji budu moct vybavit, jak budu chtít. Poslal mi i fotky toho domu,“ vrací se Lara ke slibům, které sice zněly lákavě, později se ale ukázaly jako naprosto falešné.

„Často mi říkával, že vyplní má prázdná místa,“ povídá Lara. Australanka prý neměla důvod Sajjádovi nevěřit. Delší dobu znala jeho rodinu, muž byl navíc empatický a jevil se důvěryhodně. Pákistánec byl dokonce v kontaktu s Lařinou sestrou a babičkou, které přesvědčoval, že s ním bude jejich příbuzná v bezpečí.

Na začátku roku 2018 Sajjád pozval Laru do pákistánského Láhauru na bratrovu svatbu. Právnička veselku viděla jako ideální příležitost, aby zjistila, jestli virtuální přátelství dokáže přerůst ve skutečnou lásku.

V Pákistánu ale Laru čekalo pořádné rozčarování. Sajjád ji totiž nezavezl do vysněné vily, ale do špinavého domu s pěti pokoji, ve kterých žilo 20 lidí. „Sajjád mi řekl, že tam ti lidé zůstanou jen do svatby. Choval se pořád stejně hezky,“ říká oklamaná žena.

Jenže po pár týdnech se její sen o šťastné budoucnosti se Sajjádem rozplynul úplně. „Začal se chovat jinak. Všechny něžné city zmizely,“ vypráví Lara. „Sajjád mě znásilnil a jeho bratr se o to pokusil také,“ vrací se statečná žena k traumatu. „Odpírali mi hygienické potřeby a jídlo. Drželi mě v zajetí.“

Sajjád Laru neúspěšně žádal o ruku a snažil se ji přinutit, aby konvertovala k islámu. Lařino odmítání jeho chování ještě zhoršovalo. Australanka tak několik měsíců trpěla fyzické a sexuální násilí. „Po sprchování jsem musela chodit po domě nahá. Jednou mi bylo zle a zvracela jsem. Sajjád mě během toho znásilňoval…“ říká Lara.

Její bezmoc ještě zesílila po kontaktování australského konzulátu v Láhauru. Lara říká, že se jí od krajanů nedostalo žádné pomoci. Prý slyšela jen radu, aby vyhledala bezpečné místo. Lařino utrpení skončilo, když se jí podařilo zavolat policii. Zpátky domů do Austrálie se právnička dostala díky pomoci pákistánsko-britské křesťanské organizace.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání