Inka, pravým křestním jménem Jiřina, byla sice dvakrát vdaná, ale děti neměla. Přesto nejvíce dabovala právě pro nejmenší. Jejím tenkým hlasem mluví nejen zajíc ze seriálu Jen počkej, zajíci!, ale také např. kačer Kulík ze seriálu My z Kačerova.

Byla s ní legrace
Víckrát už ale formulka »v českém znění: Inka Šecová...« v závěrečných titulcích nezazní, Inka před pár dny odešla. „Všichni jsme ji měli rádi,“ svěřil Blesku kolega,  herec a dabér Jiří Prager (67), jehož diváci znají třeba ze seriálu Dabing Street, kde ztvárnil majitele studia a režiséra, který náhle při práci zemře. „S Inkou byla vždycky sranda. Vedle těch kreslených seriálů ráda namlouvala i lehké děvy,“ prozradil Prager.

Osudný pád
Šecová měla také svůj pořad, s nímž jezdila po republice. Až do osudné chvíle, kdy doma zakopla a vážně se zranila. Přes péči lékařů už pak nemohla chodit. „Bohužel musela přestat pracovat. Zemřela čtvrtého ledna v nemocnici,“ upřesnil Prager.

„Nezapomenu na ni. Když jsem nastoupil do Dismanova dětského souboru, bylo mi pět let a právě ona, Livia Klausová a Jana Šulcová mě dostaly na starost. Ona se ale starala nejlépe,“ zavzpomínal Jiří.

Přátelé se rozloučí se zesnulou Inkou při soukromém obřadu.

Hrála u Hurvínka i v Ordinaci
Inka vystudovala katedru loutkoherectví na pražské DAMU a po absolutoriu získala angažmá v Divadle Spejbla a Hurvínka. Do dabingového studia usedla poprvé v roce 1971, když dabovala hlavní postavu ve filmu Pipi Dlouhá punčocha. K dabingu ji přivedla kolegyně z divadla – Mánička Helena Štáchová (†72). Inka se ovšem objevila i v několika filmech (Ženy v ofsajdu, Dobrodružství na Labi) a televizních pohádkách (Nevěsta s nejkrásnějšíma očima, Pohádka o touze). Mihla se také seriálem Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnila paní Zitu Smiřickou.

Fotogalerie
8 fotografií