Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt v plamenech: Nejslavnější zlínská výtržnice unikla! Kamarádi však zemřeli

Aktualizováno -
4. ledna 2019
15:34
Autor: ČTK, chal, yks - 
4. ledna 2019
12:33

Dům ve zlínské části Kudlov měl pověst místa, kde se scházejí bezdomovci a narkomani. Při středečním požáru tu tragicky uhořeli dva z nich a zachránila se jen přítomná žena. Hovoří se o tom, že nešlo o nikoho jiného, než o nejproslulejší zlínskou bezdomovkyni, známou svými sklony k výtržnostem!

Ve středu, okolo osmé hodiny večer, došlo v rodinném domě na ulici Václavská ve zlínské místní části Kudlov k dramatickému požáru. Profesionální i dobrovolní hasiči spěchali ke stavení, ze kterého stoupal hustý dusivý kouř. 

Muži zasahovali v dýchacích přístrojích. Znepokojovalo je, že by se oheň mohl rozšířit na okolní nemovitosti. Už v průběhu hašení se naplnily obavy mnohem horší. Uvnitř našli dvě mrtvá těla. Jejich totožnost nebylo možné určit a stanoví ji podle všech až nařízená pitva.

Policisté si zatím nejsou jistí, jak požár vznikl. "Po včerejším (čtvrtečním) ohledání místa činu můžeme vyloučit, že by požár vznikl vlivem technické závady. Prozatím nic nenasvědčuje ani tomu, že by někdo chtěl požár založit úmyslně," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. To ale není všechno.

Dům nemá v okolí nejlepší pověst a redaktorům Deníku se podařilo zjistit, že v něm v době požáru pobývala „neznámější zlínská výtržnice,“! Právě ona měla oba muže do domu přivést. Přestože se to majiteli nemovitosti ani trochu nelíbilo, noví „nájemníci“ se odmítali z domu hnout!

„On ty bezdomovce znal dřív, oni se mu tam nakvartýrovali. On je vyhazoval, i policii na ně volal. Nic nepomohlo. Udělali si tam oheň, něco popili, usnuli a udusili se. Ta žena se zachránila, ti dva umřeli,“ popisuje pro Deník událost soused Milan M. Podle něj domek byl v okolí dost nechvalně známý právě kvůli jeho obyvatelům.

„Dělávali tady kravál, dost pili, nepracovali. Zkrátka je to dům hrůzy, vždyť nakonec je to na tom baráku vidět,“ doplnil další soused. „V tom domku bydleli dříve dva bratři, ten jeden zemřel, ten druhý tam zůstal sám. Zhruba tak před dvěma roky se tam nastěhovala žena, kterou každý ve Zlíně zná. Pak tady delší dobu nebyla. Objevila se tady před nedávnem,“ vypověděl svědek.

fido2 ( 4. ledna 2019 16:08 )

F.U.J

ivoadler ( 4. ledna 2019 14:49 )

Divím se, že policie na žádost majitele nezasáhla. Neměla by se žalovat za nečinnost? Ostatně, policie je nečinná i v jiných případech (Čapí hnízdo).

blackhole1 ( 4. ledna 2019 13:00 )

Město ožralů a spodiny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání