Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jana bodla na Silvestra přítele Vladimíra (†55) do srdce! Neměla lehké dětství, říkají sousedé

Autor: shp - 
4. ledna 2019
20:40

Osud ani soud se s Janou (38) z Prievidze vůbec nemazlily. Žena, která neměla lehké dětství, putovala do vazební věznice. Na Silvestra totiž bodla svého partnera Vladimíra (†55) přímo do srdce. Ten neměl šanci vážné zranění přežít.

Hádka Jany a Vladimíra dopadla na Silvestra naprosto tragicky. „Na Silvestra ve večerních hodinách se obviněná měla hádat se svým 55letým druhem Vladimírem. Obviněná Jana Vladimíra kuchyňským nožem zasáhla přímo do srdce. Tato rána byla smrtelná,“ řekla webu Pluska.sk policejní mluvčí Elena Antalová.

Když bodala, byla opilá

V době krvavého incidentu byla Jana pod vlivem alkoholu. Podle policie si měla sousedům postěžovat, že se s Vladimírem pohádala a že ji zbil. „Když odcházela domů, šla ji doprovodit sousedka. Ta viděla přes otevřené dveře Vladimíra, jak nehybně leží na zemi. Následně okamžitě přivolaly policii,“ dodala Antalová.

Jana putovala do policejní cely a trenčínský policejní vyšetřovatel ji obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Ve čtvrtek byla přivezena před soudce. Spoutaná byla od hlavy až k patám. Přivedli ji v tzv. „medvědovi“, který je určený pro ty nejtěžší a nebezpečné zločince.

Jana měla těžké dětství

Na žádnou z pokládaných otázek neodpovídala a sklíčeně si zakrývala tvář papíry. Osudem zkoušená Jana měla mít podle svědků těžké dětství. Na nějakou dobu se dokonce ocitla na ulici, až dokud se jí neujal Vladimír. „Bydlela u něj asi rok, ale poznali se už dříve. Asi před pěti lety. Rádi spolu pili a také se bili. Ona to neměla lehké, už jako dítě ji tloukli, až z okna vyskočila,“ prozradili sousedé.

Důvodem vazby jsou obavy, že by se obviněná na svobodě vyhýbala trestnímu stíhání a pokračovala v trestné činnosti. Proti rozhodnutí o vzetí do vazby podala obviněná stížnost, o které bude rozhodovat krajský soud,“ prozradil mluvčí Roman Tarabus.

K činu se přiznala

Podle advokáta obviněné Jany se žena ke skutku přiznala už ve výpovědi před vyšetřovatelem. „Myslím si, že důvodem byl alkohol a hádka. Místo, kde se skutek stal, byla kuchyně. Kvalifikace podle mě není ještě celkem jednoznačná, přichází v úvahu i jiné, jako je zabití, vzhledem k tvrzení obviněné, že se bránila,“ potvrdil Janin advokát.

Podle předběžné soudní pitvy měl Vladimír na těle tři rány. Jednu na čele, jednu smrtelnou v oblasti srdce a další na ruce. Proces s Janou nebude lehký a jednoznačný. Půjde s největší pravděpodobností o dlouhý a komplikovaný soud.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání