Tělo ponechal v bytě čtyři dny, poté je zabalil do prostěradel, převázal lanem a autem zavezl na 192. kilometr dálnice D1 u Bohunic. Tam mrtvolu protáhl svodidly a shodil z náspu. „Veškeré osobní věci oběti údajně uložil do dvou přepravek a ponechal na neznámém místě v okolí Brna,“ řekl kriminalista Antonín Hrdlička.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalista Antonín Hrdlička popisuje objasnění poslední vraždy roku 2017 na jižní Moravě Zdeněk Matyáš

Šokující nález ohlásil 30. prosince zaměstnanec Ředitelství silnic a dálnic poblíž ulice Podsedky. Kriminalisté zjistili, že tělo se na místo dostalo odjinud. Zároveň se obrátili s žádostí o pomoc na veřejnost. „Dostali jsme řadu tipů, některé plané, jiné nám pomohly. Nakonec jsme se dostali k ženě, která je trvale hlášena do Blanska, pracovala však jako prodavačka v Brně,“ řekl Hrdlička.

Poté již vše šlo ráz na ráz. Kriminálka si »proklepla« okruh známých mrtvé, zjistila, že zavražděná často vyhledávala muže přes seznamovací portály. Na Nový rok se dostala na stopu podezřelému a už večer skončil v cele!

„Bytem je hlášený v Havířově, v Brně pobýval na různých místech. Lze říci, že s námi spolupracuje. V minulosti byl desetkrát soudně trestán pro majetkovou a násilnou trestnou činnost,“ uvedl kriminalista.

Šestapadesátiletý pachatel skončil ve vazbě, za vraždu mu hrozí až 18 let vězení. „Chtěli bychom poděkovat veřejnosti za pomoc, která přispěla k rychlému objasnění zločinu,“ konstatovala brněnská policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Fotogalerie
4 fotografie