Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vražda pár hodin před koncem roku: Vladimíra ubodala přítelkyně kvůli penězům

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
2. ledna 2019
19:05

Na Silvestra došlo pár hodin před půlnocí ve městě Prievidza v Trenčínském kraji na Slovensku k tragédii. Vladimír (†55) se měl pohádat se svou přítelkyní. Potyčka nabrala natolik na obrátkách, že Jana (38) údajně vzala do ruky nůž a partnera pobodala. Muž zraněním podlehl.

V bytě obytného domu na Slovensku v Prievidze došlo na Silvestra k hádce mezi Vladimírem (†55) a Janou (38) podle sousedů kvůli penězům. Svou roli zde také sehrál alkohol. Roztržka vyústila ve fyzické napadení, kdy Jana měla vzít do ruky nůž a s ním Vladimíra pobodat do hrudi.

Ihned poté prý žena odešla a vrátila se do bytu až po několika hodinách. Pak údajně s pláčem zavolala sousedy, kteří přivolali policii. K případu se vyjádřila Vladimírova sousedka Martina (40): „Vladimír byl klidný člověk. Byl můj soused a velmi dobrý kamarád. Bydlel v bytě hned naproti mně a poslední dobou s ním žila i Jana. Taky nebyla zlá, dokud byla střízlivá. Když ale něco vypila, úplně se změnila. Opilá byla i tuto noc.“

„V noci jsem viděla, jak pracovníci pohřební služby vynášejí Vlada ven. Bylo to hrozné, takovou smrt si nezasloužil,“ pověděla Martina a dodala: „Ten byt musel být zakletý. Za poslední roky tam zemřeli už tři lidé,“ pověděla.

Podle informací, které poskytli sousedé deníku Nový Čas, měl Vladimír nejen bodná zranění na hrudi, ale údajně také pořezané prsty. To si mohl způsobit, když se před útokem bránil. Policisté převezli Janu do cely předběžného zadržení. V krvi jí prý naměřili více než 3,5 promile alkoholu.

„Policie zahájila trestní stíhání pro závažný zločin vraždy. Na místě zadrželi jednu osobu. Vzhledem k probíhajícím úkonům poskytneme bližší informace až později,“ sdělila mluvčí policejního sboru v Trenčíně Elena Antalová.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání