Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Maminku Márii (†29) zbily sestra a švagrová, přivázaly ji ke sloupu tkaničkami. Žena zemřela

Autor: shp - 
20. ledna 2019
13:59

Smutný případ plný násilí a utrpení dopadl smrtí mladé maminky dvou dětí. Márii (†29) surově zbili její příbuzní, pak ji tkaničkami od bot přivázali venku ke sloupu, kde mrzla asi dvě hodiny. Téměř 3 dny ji pak nechali bez jídla, vody a lékařské pomoci.

V nemocnici ve slovenské Rimavské Sobotě zemřela za tragických okolností teprve 29letá maminka. V zuboženém stavu ji našli v chatrči příbuzní, kteří za ní přišli na návštěvu. „Co já vím, čím ji bili. Nedokážu vám to vůbec říct. Já jsem jen viděla, že je zbitá. Byla opuchlá. Modřinu měla. Já jsem se na to ptala. Jen hlavou kývala a plakala,“ popsala děsivou událost TV JOJ tchyně Márie.

Žila jako bezdomovec

Žena žila v chatrči jako bezdomovkyně se svými dvěma malými dětmi, sestrou a švagrovou. Příbuzné ji ale nechaly v bolestech trpět téměř 3 dny. Až na naléhání její tchyně zavolaly záchranku. Mária měla pohmožděniny po celém těle, tržné rány na hlavě a uchu i otřes mozku. „Její zdravotní stav vyžadoval intenzivní péči. Bohužel po dvou dnech podlehla celkovému vyčerpání organizmu,“ informovala mluvčí sítě nemocnic Svět Jana Fedáková.

Protože podle vyjádření lékaře ze záchranky její zranění způsobila jiná osoba, policisté ihned začali pátrat po útočníkovi. Příbuzní zemřelé ženy nejdřív vypověděli, že ji našli zbitou u kontejneru na sídlišti. Policisté však vyšetřováním zjistili, že vše bylo úplně jinak. Márii surově zbila její vlastní sestra a švagrová. Vytáhly ji z chatrče a přivázaly ke dřevěnému sloupu. Potom ji bily a kopaly. Pak ji zraněnou a zuboženou nechaly venku minimálně dvě hodiny.

Ona ji první bila, její vlastní sestra, potom švagrová Olinka. Dvě hodiny ji tam nechaly. A ještě k ní chodily kouřit, koukat se na ni,“ řekl s pláčem strýc zabité ženy. Po Márii zůstali dva malí synové. O děti se nyní starají prarodiče, ale nejspíš budou brzy odebrané sociální péčí do ústavu. Jejich otec je totiž ve vězení. „Pláču každý den,“ dodala tchyně.

Příbuzné skončily ve vazbě

Sinda (24) a Oľga (34) už čelí obvinění ze zločinu zabití a omezování osobní svobody. Za tyto skutky spáchané na chráněné osobě jim hrozí 9 až 12 let vězení. Policie stále pokračuje ve vyšetřování, za jakých okolností Mária zemřela. Soudce rozhodl, že obviněné ženy budou stíhané vazebně. Proč ale musela nebohá maminka dvou dětí zemřít?

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání