Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Manželka exposlance se zastřelila. Zoufalý otec promluvil o smrti své dcery

Autor: Darina Jíchová - 
18. prosince 2018
11:05

S velkou bolestí promluvil otec Anny Cicoňové (†44), manželky slovenského exposlance za Smer-SD Antonína Ciconě, o úmrtí své dcery. Táta František Suško popřel zprávy o tom, že by on či jeho žena, která zastřelenou dceru našla v kotelně jejich rodinného domu, pochybovali o sebevraždě či postupu policie, jak informoval tisk. Zpověď zoufalého otce přinesl web Pluska.sk.

Tělo Cicoňové našla minulý čtvrtek 13. prosince její matka v jejich domě ve městě Smolník. Žena se zastřelila zbraní, která patří jejímu manželovi. Exposlanec Cicoň, který v současně době působí jako okresní předseda strany expremiéra Roberta Fica Smer v Gelnici, je zároveň také myslivec, proto měl zbraň doma. František uvedl, že rodinou i městem událost nesmírně otřásla a „okamžitě se začaly šířit různé zvěsti“.

Proti zeti nemůžu říct křivé slovo

Hlavní otázkou, nad kterou si nejen blízcí lámou hlavu, je to, proč se učitelka a matka tří dětí rozhodla zabít. V tisku je objevily zprávy o neshodách mezi manželi, ale František to popřel. „Bylo to manželství jako každé jiné, proti zeti nemůžu říct žádné křivé slovo,“ prohlásil otec Cicoňové. Zdůraznil, že on ani jeho žena nezpochybňují vyšetřování policie. A ani to, že šlo o sebevraždu.

František dodal, že ho velmi mrzí, že se jeho zeť dostal do situace, kdy ho někteří lidé viní ze smrti Cicoňové. „Naše vztahy jsou nadstandardní a věřím, že to tak i zůstane. Za polopravdami a lžemi stojí jen obyčejná lidská závist a zloba. Je hrozné, že někdo zneužil našeho neštěstí, aby vyvolal skandál a uškodil zeťovi,“ vysvětlil František.

Pohřeb místo Vánoc

Reportérům Plusky se svěřil s tím, že jeho dcera byla na neschopence. „Existuje možnost, že z důvodu dlouhodobé nemoci u ní došlo k nějakému zkratu. Jsme všichni v šoku,“ zmínil František a sklíčeně dodal: „Dvě starší vnoučata, Anna a Tóno, přijela domů z univerzit, nejmladší Ninka je teprve na základní škole.“

Namísto radostných svátků musí řešit bolestné záležitosti. „Potřebujeme rozhodnout, kde Aničku pochováme,“ řekl František. Novinářům se nepodařilo spojit se s exposlancem Ciconěm. Také policie o tragické smrti mlčí. „Vzhledem k citlivosti případu není možné poskytnout bližší informace,“ uvedla tisková mluvčí košické policie Lenka Ivanová.

Psychiatrička: Musela velmi trpět

K sebevraždě zastřelením se podle statistik uchylují spíše muži než ženy, ty většinou volí skok pod vlak, z budovy nebo podřezání žil. „Když se k sebevraždě rozhodne matka, dojde k vážnému narušení mateřských a opatrovatelských pudů, které jsou u matek velmi silné. Rodičovská starostlivost u nich funguje bez ohledu na věk potomka,“ uvedla při podobném případu psychiatrička Danica Caisová.

Odbornice zdůraznila, že žena, která se k sebevraždě rozhodne, musí velmi trpět. V daném momentu totiž nemyslí na svoje děti a dojde ke ztrátě úsudku. „Pro rodinu je to obrovská tragédie, se kterou se možná už nikdy nevyrovná,“ doplnila.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kristinn ( 18. prosince 2018 21:05 )

no, milý pán otec, iste ste nevedeli o trápení vašej dcéry, o tom, ako ju ničí a terorizuje váš zať.Navonok slušňák, doma tyran a despota. Dcéra vás zrejme nechcela zaťažovať a muselo to byť hrozné týranie, keď sa odhodlala k takému činu.Inak si to vysvetliť neviem. Z dobrého vzťahu sa neuteká, ani sa nezasamovražďuje....Nech odpočíva v pokoji...

ellka ( 18. prosince 2018 20:21 )

V spravach na SK toho bolo viac, napr. vyjadrenie syna ze rodicia mali dlhodobe problemy, co nakoniec potvrdili aj rodicia mrtvej, ale aj to, ze stari rodicia k nim chodili tak 2x do roka, takze o aktualnej situacii zreme vela nevedeli. Kazdy rodic vsak potrebuje ospravedlnit konanie svojho dietata a zahnat bolest aj pocit ze mohol pre svoje dieta urobit viac, tak zvaluje vinu na niekoho ineho.

hasickajana ( 18. prosince 2018 15:39 )

tak s poslední myšlenkou nemůžu úplně souhlasit, psychopat člověka tak zdeptá, že nedokážeš myslet vůbec na nic, víš, že ti nikdo nepomůže, nikdo tě nedokáže pochopit, proč ses dostal do této situace a tobě dojde, že je ti úplně u zádele, jestli jim budeš psát nějaký lejstro na rozloučenou, prostě jsi najednou úplně sám po krk ve srač.kách

zrcadlo1 ( 18. prosince 2018 13:47 )

Co se tyka psychopatu, ty dokazou zabit mamzelku a deti a pritom navenek pusobit jako naprosto normalni a milujici clovek a manzel, ktery velmi trpi smrti svych blizkych. Jsou velmi zdatni lhari- viz Pistorius, Kramny- dokazou si vymyslet takovou lez, kterou pak i oni sami povazuji za pravdu.Psychilogicke tyrani manzelky se velmi tezko dokazuje, nezanechava po sobe zadne stopy- a tyran si dava velmi dobry pozor, aby navenek pusobil prave jako ten starostlivy a milujici manzel. Takze ani nejblizsi rodinny prislusnici si nemuseji za cela leta niceho vsimnout.Obet samozrejme vsechno drzi v tajnosti, at uz kvuli pochybnostem vuci sobe same ktery se v ni schvalne tyran snazi probudit, nebo se boji, ze ji to nikdo nebude verit. Takovy paychopati- vrazi je jen velmi male procento, vetsinou zijou "sporadany a normalni" zivot. Prijde mi velice podezrele, ze manzelka nezanechala zadny dopis na rozloucenou!!!! I ve velkem nahlem rozruseni, urcite by napsala aspon: moc me to mrzi, ale nemuzu dal- miluji vas, vase mama. Takze tak.

Zobrazit celou diskusi