Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Postiženého Michala v Jirkově brutálně zbili lupiči: Slavný zpěvák nabízí odměnu

Autor: Helena Lacinová - 
2. ledna 2019
18:00

Brutálně zbili postiženého muže! Michala K. (31) si v Jirkově vyhlédli lupiči, když se v noci vracel domů. Zpěvák Jakub Ali (46) teď za dopadení lumpů nabídl dvacetitisícovou odměnu.

K brutálnímu napadení došlo v pondělí v půl čtvrté nad ránem, když se Michal vracel ze srazu s kamarády. Michal zrovna mířil ke Kludského vile, když vycítil, že ho někdo sleduje. Útočníkům přitom muselo být jasné, že je Michal postižený. Kvůli dětské obrně chodí nekoordinovaně a třesavě a znát je to i z jeho držení těla.

„Jeden mě zezadu vzal do kravaty, dostal jsem ránu a strhli mě na zem,“ popsal začátek mladý muž. Na zemi do něj několikrát kopli. „Radši jsem dělal mrtvého, že jsem v bezvědomí, aby mě neukopali. Cítil jsem, jak mě prohledávají kapsy a otáčejí jako slepici,“ popsal nejhorší životní zážitek přepadený.

„Případ vyšetřujeme jako loupež. Poškozený musel kvůli zraněním vyhledat lékařské ošetření,“ potvrdila policejní mluvčí Alena Bartošová.

Lupiči mu vzali všechny osobní věci. Krom toho má dva stehy nad okem, bolí ho záda a ledviny. Je v pracovní neschopnosti. Podpora obyvatel města a Jakuba Aliho ho těší.

Michalův kamarád, zpěvák Jakub Ali, na Facebooku o přepadení napsal a zároveň nabídl odměnu 20 tisíc za informaci vedoucí k dopadení pachatelů. „Michal je jako můj brácha. Jezdím za ním,“ prozradil Ali.

Na sociální sítí se objevují fotografie údajných pachatelů, ale sám přepadený nikoho neoznačil, ani policie zatím nic nepotvrdila.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání