Dobrá a jedinečná nabídka se pro mnoho lidí stala noční můrou. Na internetu našli inzerát na pěkný byt k pronájmu a zkontaktovali ženu, která se jim představila buď jako Eva De Silva alias Eva Michálková nebo Eva Veselá.

Obviněná jim pak ukázala celý byt, a pokud měly osoby zájem, převzala od nich rezervační zálohu v řádu několika tisíc korun. Jenže stěhování do nového bytu se nikdy nekonalo: „Když se na podezřelou začali obracet lidé a blížil se termín jejich nastěhování, tak si vymýšlela různé historky a termín nastěhování oddalovala, až nastěhování úplně zrušila,“ popisuje praktiky obviněné mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podle mluvčího se incident opakoval několikrát a utržené peníze si žena nechávala pro sebe. Nejhůř dopadli nájemníci, kteří opustili svůj předchozí byt se všemi věcmi, ale místo nového bydlení skončili na ubytovně a všechny jejich krabice zůstaly ve skladu.

„Podezřelá realitní makléřka je stíhaná pro trestné činy podvod a krádež, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ říká mluvčí a obrací se na veřejnost s prosbou, aby se na policii přihlásil kdokoliv, koho obviněná také poškodila.